Na hlavný obsah

Zloženie parlamentných výborov je známe. Ako sú zaradení slovenskí europoslanci?

Poslanci EP rozhodli o štruktúre a veľkosti parlamentných výborov.

Zloženie parlamentných výborov je známe. Ako sú zaradení slovenskí europoslanci?
Na snímke slovenskí europoslanci zľava Erik Kaliňák (Smer-SD) a Milan Mazurek (Republika). Foto: TASR/Martin Baumann

Na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu v piatok (19. 7.) oznámili zloženie jednotlivých parlamentných výborov a podvýborov v desiatom volebnom období zákonodarného zboru EÚ. O svojom zaradení sa dozvedeli aj slovenskí europoslanci.

V stredu (17. 7.) poslanci EP rozhodli o štruktúre a veľkosti stálych parlamentných výborov a podvýborov a v piatok sa jednotlivé politické skupiny a nezaradení poslanci dohodli na ich personálnom obsadení.

Voličov zo Slovenska zastupuje v desiatom volebnom období EP sedem europoslankýň a osem europoslancov. Ich členstvo v jednotlivých parlamentných výboroch a podvýboroch bude v prvej polovici desiateho volebného obdobia nasledovné:

Slovenskí europoslanci sa dostali aj do podvýborov EP. V Podvýbore pre pre ľudské práva (DROI) bude Ľuboš Blaha. V Podvýbore pre bezpečnosť a obranu (SEDE) Lucia Yar, v Podvýbore pre daňové veci (FISC) Ľudovít Ódor. V Podvýbore pre verejné zdravie (SANT) je Monika Beňová.

Všetky výbory budú mať ustanovujúce schôdze v utorok 23. júla, keď si zvolia svojich predsedov a podpredsedov. Prácu výborov koordinuje Konferencia predsedov výborov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko