Na hlavný obsah

Zranenú medvedicu, s ktorou sa na Horehroní zrazil motorkár, vypátrali a odstrelili. Mala aj mláďatá

Šelma nebola problémová.

Zranenú medvedicu, s ktorou sa na Horehroní zrazil motorkár, vypátrali a odstrelili. Mala aj mláďatá
Policajná snímka z miesta zrážky motorkára s medveďom. Foto: RTVS

V Nízkych Tatrách pod horským priechodom Čertovica sa zrazil motorkár s medveďom. Šelma prechádzala cez cestu. Vodič zrážke nedokázal zabrániť. Aj so spolujazdkyňou utrpeli vážne zranenia.

Nehoda sa stala pred obcou Jarabá pod horským priechodom Čertovica v smere na Poprad. „Podľa doposiaľ zistených informácií z miesta nehody vodičovi motocykla náhle vbehol do jazdnej dráhy medveď. Vodič z dôvodu krátkej vzdialenosti už nedokázal zrážke zabrániť. Dychová skúška u vodiča bola s negatívnym výsledkom,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Dopravnej nehode motorkára s medveďom sa v Správach RTVS venoval redaktor Lukáš Urbašík:

Ťažké zranenia utrpeli ľudia aj medveď

Na motocykli sa viezli dvaja ľudia, obaja utrpeli po zrážke s medveďom ťažké zranenia. „Päťdesiatdvaročného muža s polytraumou záchranári letecky previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. Mladistvú pacientku s otrasom mozgu a otvorenou ranou predkolenia previezli do nemocnice v Brezne,“ priblížila hovorkyňa záchrannej služby Petra Klimešová.

Na mieste nehody boli aj členovia zásahového tímu, ktorí hľadali zraneného medveďa. „Po dvoch hodinách od nahlásenia nehody sa nám podarilo nájsť medveďa. Bol ťažko zranený. Mal zranenia nezlučiteľné so životom. Skôr či neskôr by ten medveď uhynul, takže sme ho dostrelili,“ povedal člen Zásahového tímu pre medveďa hnedého Jaroslav Slašťan.

Zásahový tím zistil, že išlo o mladú medvedicu. Tá mala aj mláďatá, ktoré sa snažili na mieste dohľadať. Medvedica podľa zásahového tímu medzi problémové nepatrila.

„Z tejto lokality nemáme hlásenie o medvedici s mláďatami, ktorá by bola problémová. Bol to medveď, ktorý využil túto cestnú komunikáciu, cez ktorú vedie migračná trasa,“ dodal Slašťan.

Zrážky vozidiel s medveďmi sú preto na tejto ceste pomerne časté a vodiči by mali na danom úseku zvýšiť pozornosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny