Na hlavný obsah

Bronzový Beňuš preniesol olympijského ducha na Slovensko: Podporu fanúšikov cítil viac ako kedykoľvek predtým

Na bratislavskej Kuchajde sa koná Olympijský festival.

Bronzový Beňuš preniesol olympijského ducha na Slovensko: Podporu fanúšikov cítil viac ako kedykoľvek predtým
Bronzový Matej Beňuš na Olympijskom festivale pri jazere Kuchajda. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bronzový medailista Matej Beňuš sa v nedeľu (4. 8.) vrátil z Paríža a svojou návštevou potešil fanúšikov na Olympijskom festivale na bratislavskej Kuchajde.

Beňuš prišiel na Kuchajdu priamo z letiska. Cestu domov z Paríža s bronzom na krku označil ako príjemnú. „Som strašne rád, že som tu mohol byť. Bolo veľa ľudí a som z toho nadšený,“ priznal pre STVR.

Na letisku ho čakala rodina, ktorá bola za ním už aj v Paríži. „Privítanie na letisku je vždy super, aj cesta domov je iná, ako keby idem sám v mikrobuse,“ uznal olympionik.

Na Kuchajde ho čakalo množstvo fanúšikov, ktorí chceli autogramy a chceli sa s ním odfotiť. „Strašne si to cením. Ľuďom dávam tú medailu do ruky, nech si ju dajú na krk, nech si ju vyskúšajú. Podľa mňa je to pre tých ľudí neuveriteľne vzácne, pretože nie každý športovec im dá medailu do ruky,“ povedal slovenský kajakár.

Podporu fanúšikov cítil aj v Paríži, “dokonca viac, ako kedykoľvek predtým“. Beňuš priznal, že nie je úplne emotívny typ športovca, ktorý by plakal po každom dojazde a radosť z medaily prežíva “hlboko vo vnútri“.

Pozrite si celý rozhovor s Matejom Beňušom:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport