Na hlavný obsah

Chalanom držím palce, reagoval Cehlárik na neúčasť v olympijskej kvalifikácii

Okrem Cehlárika chýba v nominácii Slafkovský a Černák.

Chalanom držím palce, reagoval Cehlárik na neúčasť v olympijskej kvalifikácii
Na snímke útočník Peter Cehlárik. Foto: TASR/Martin Baumann

V slovenskej nominácii na hokejový kvalifikačný turnaj zimných olympijských hier v Taliansku chýba útočník Peter Cehlárik, kľúčová postava tímu z ostatných dvoch rokov.

“Dôvod je, že som nedostal pozvánku do nominácie. Dostal som telefonát, že nie som pre teraz súčasťou tímu na toto podujatie. Rešpektujem ich rozhodnutie a budem chalanom držať palce! Nech zvládnu kvalifikáciu, aby sme sa mohli potom pobiť o miestenky do toho tímu, ktorý tam pôjde. Naozaj im držím palce,“ prezradil pre STVR.

Slováci nastúpia v Bratislave proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu bez najväčšej hviezdy Juraja Slafkovského. Okrem najproduktívnejšieho Slováka poslednej sezóny NHL chýba aj obranca Tampy Bay Erik Černák.

Vy výbere nechýba najproduktívnejší hráč z májového svetového šampionátu Libor Hudáček a veľkú diskusiu rozprúdila najmä nominácie trojice hokejistov z ruskej KHL. Na turnaji sa predstavia Martin Gernát, Mário Grman a Adam Liška.

Nominácii do kvalifikácie na ZOH v Taliansku sme sa venovali v relácii Góly – body – sekundy:

“Dnes máme troch hráčov z KHL a chápem, že to rozdeľuje spoločnosť. Nechceme riešiť politické otázky. Sme športová organizácia a chceme riešiť šport a pre Slovensko vybojovať postup,“ vyhlásil generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan. Konkrétne dôvody, prečo chýbajú v nominácii Černák, Cehlárik a Slafkovský nepovedal.

Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou. Pred tromi rokmi zdolali na finálovom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1 a Bielorusko 2:1. Postúpili na ZOH do Pekingu, kde si vybojovali bronzové medaily.

Na ZOH 2026 do Milána a Cortiny d’Ampezzo postúpi iba víťaz každej z troch finálových kvalifikačných skupín. Okrem bratislavskej D-skupiny sa rovnaký turnaj uskutoční aj v Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport