Na hlavný obsah

Cez víkend je naplánovaná posledná augustová uzávera cesty pod Strečnom. Obchádzka povedie cez Terchovú

Úsek bude prejazdný obojsmerne bez obmedzení, a to do 6. septembra.

Cez víkend je naplánovaná posledná augustová uzávera cesty pod Strečnom. Obchádzka povedie cez Terchovú
Na snímke uzavretá cesta I/18 pod Strečnom. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Prvá etapa dopravných obmedzení na ceste I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou súvisiacich so sanáciou svahu nad kritickým úsekom cesty sa končí cez víkend treťou z naplánovaných úplných uzáver komunikácie.

Prejazd Strečnianskou úžinou uzavrú v sobotu 24. augusta o 7.00 h a opätovne ho sprejazdnia v nedeľu 25. augusta o 19.00 h. Informoval o tom hovorca Slovenskej správy ciest (SSC) Lukáš Trepáč.

Po tomto termíne bude úsek prejazdný obojsmerne bez obmedzení, a to do 6. septembra. Dôvodom je koniec letných prázdnin a oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania.

„V uplynulých týždňoch boli vyčistené dynamické bariéry a siete a začali sa prípravné práce pre výmenu ochranných sietí a montáž a demontáž ochranných plotov. Vŕtajú sa tiež diery na stĺpy nových ochranných plotov a svah sa postupne sanuje,“ priblížil Trepáč.

„Pracovníci kontrolovane uvoľňujú a spúšťajú nestabilné kamene a skaly. Z miesta práce sa odváža veľké množstvo sutiny aj odstránených drevín,“ dodal.

Obchádzkové trasy

Počas víkendovej uzávery cesty môžu vodiči využívať obchádzkové trasy. Obchádzka pre osobnú dopravu je vedená po ceste II/583 cez Terchovú.

Obchádzka pre nákladnú dopravu medzi Žilinou a Martinom je vedená cez Rajeckú dolinu po ceste I/64 na horský priechod Fačkov a horský priechod Vyšehradné. Pre nákladnú tranzitnú dopravu v smere západ – východ bude odklon na diaľničnej križovatke Trnava a ďalej po R1 na Zvolen.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra.

Ďalšie úplné uzávery úseku cesty I/18 sú naplánované na 7. – 8. septembra, 14. – 15. septembra, 21. – 22. septembra a 28. – 29. septembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny