Na hlavný obsah

Dobrá správa pre región s tisíckou nezamestnaných: V Sobranciach má vzniknúť viac ako dvesto pracovných miest

Rekonštrukčné a stavebné práce by sa mali začať v novembri tohto roka.

Dobrá správa pre región s tisíckou nezamestnaných: V Sobranciach má vzniknúť viac ako dvesto pracovných miest
Pripravujú zoznam pracovných pozícii. Foto: STVR

Do dvoch rokov by v meste Sobrance malo vzniknúť viac ako dvesto pracovných miest. Košická spoločnosť AMR servis plánuje obnoviť strojársku výrobu v areáli bývalého závodu Vihorlat, ktorý prestal fungovať ešte v 90. rokoch.

Sobranecký úrad práce eviduje v prihraničnom regióne vyše tisíc nezamestnaných. Oživenie výroby víta nielen vedenie mesta, ale aj samotní obyvatelia Sobraniec.

Obnove strojárskej výroby v Sobranciach sa v reportáži v Správach venovala redaktorka Lucia Benetinová:

Obyvateľov mesta Sobrance sme sa pýtali, čo si o obnove výroby v závode Vihorlat myslia. „Je to veľmi dobré pre celý tento región a hlavne pre ľudí, ktorí sa tu môžu zamestnať,“ zhodnotil jeden z nich. „Ja viem, o akú prácu sa jedná. Každá práca sa tu zíde,“ reagoval ďalší.

„Každé jedno vytvorené pracovné miesto pre tento región je veľmi veľmi pozitívna vec, pretože každé to miesto rozhýbe či už mesto alebo región. Finančné prostriedky, ktoré z toho plynú – z toho zamestnania, alebo tej zamestnanosti, sa samozrejme prejavia v celom našom prostredí,“ priblížil primátor mesta Sobrance Ján Sklár (Nezávislý).

Vyrábať chcú od januára 2027

Investor plánuje v Sobranciach vyrábať oceľové valcované výrobky. Za 14 miliónov eur zrekonštruuje pôvodnú halu a postaví aj novú.

„Pripravujeme zoznam pracovných pozícii, ktoré budeme chcieť obsadiť. S úradom práce hľadáme vhodných adeptov na pozície technických pracovníkov, operátorov CNC strojov a lisov až po pomocný personál. Máme záujem aj o duálne vzdelávanie so strednými školami,“ informovala vo vyhlásení spoločnosť ARM servis.

„Či už v okrese Sobrance alebo okolitých okresoch, zamerajú sa na pracovníkov, ktorí vedia byť v tejto odbornosti či už strojárskej, alebo nejaké lakovanie, budú sa orientovať na túto pracovnú silu,“ doplnil primátor mesta.

Rekonštrukčné a stavebné práce by sa mali začať v novembri tohto roka. Vyrábať by chceli od januára 2027.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika