Na hlavný obsah

Dominantu na poľskej hranici zatvoria. Dukliansku vyhliadkovú vežu čaká prerábka

Po dvoch etapách rekonštrukcií je atraktívnejšia.

Dominantu na poľskej hranici zatvoria. Dukliansku vyhliadkovú vežu čaká prerábka
Vyhliadková veža na Dukle prechádza rekonštrukciou. Foto: STVR

Vyhliadkovú vežu na Dukle na východnom Slovensku od pondelka (5. 8.) zatvoria. Objekt modernizujú. Prvé dve etapy prác už majú za sebou, realizácia ďalšej sa práve začína. Vyhliadková veža je dominantnou stavbou na hranici s Poľskom.

„Turisti majú hlavne záujem o naše údolie Duklianskeho priesmyku rovnako ako o návštevu vyhliadkovej veže,“ uviedla certifikovaná sprievodkyňa v regióne Martina Lazengová.

Rekonštrukcii vyhliadkovej veže na Dukle sa v reportáži v Ranných správach venovala redaktorka Diana Murdziková:

Nielen pre panoramatický výhľad z nej na Dukliansky priesmyk. Po dvoch etapách modernizácie za viac ako milión eur je veža atraktívnejšia aj pre nové vylepšenia.

„Tie ohlasy na internete sú veľmi pozitívne, v podstate to ľudí tu aj viacej láka a určite veľkým lákadlom je aj to mínové pole,“ pokračoval odborný zamestnanec VHÚ – Múzejné oddelenie Svidník Ivan Cuper.

V poslednej etape vynovia priestor, kde turisti vstupujú do veže. Termín rekonštrukcie museli prispôsobiť stavebným požiadavkám. „Jednoducho nepustia technologické postupy. Urobí sa technická časť dolnej časti suterénu budovy, jej zateplenia a vzduchotechniky jej stropov a vytvorenia komfortu,“ priblížil Ivan Cuper.

„Na jednej strane je to škoda. A na druhej strane je to pomerne pozitívna informácia, lebo mnohí tí návštevníci, ktorí videli rekonštrukciu po prvej etape, po druhej etape sa naozaj potešili. Dokonca vracajú sa turisti, ktorí sa tešia na to, čo uvidia znovu,“ dodala vedúca odboru cestovného ruchu a kultúry MÚ Svidník Kristína Tchirová.

Obmedzenie pre tretiu etapu je najkratšie. Bude len dvojmesačné. Vežu by mali opäť otvoriť v októbri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny