Na hlavný obsah

Eduarda Chmelára po kritike Tomáša Tarabu a Štefana Kuffu odvolal premiér Fico z funkcie svojho poradcu

"Na takéto vyústenie som bol pripravený," uviedol Chmelár.

Eduarda Chmelára po kritike Tomáša Tarabu a Štefana Kuffu odvolal premiér Fico z funkcie svojho poradcu
Eduard Chmelár Foto: TASR/Michal Svítok

Eduard Chmelár, ktorý pôsobil ako poradca premiéra Roberta Fica (Smer-SD) oznámil, že v tejto funkcii končí.

„Premiér Robert Fico ma s okamžitou platnosťou odvolal z funkcie poradcu predsedu vlády SR pre politické záležitosti. Dôvod je jasný: moja kritika vyčíňania štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia SR Štefan Kuffu. Na takéto vyústenie som bol pripravený,“ uviedol na sociálnej sieti.

Chmelár na Facebooku kritizoval konanie štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu, ktorý pred niekoľkými dňami prerušil divadelné predstavenie v Malej Frankovej. Zároveň sa ohradil aj voči tomu, čo o incidente napísal minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS).

„To, čo ma znepokojilo najviac, nebolo to, že Štefan Kuffa nevie rozoznať ´perverzný film´ od divadelného predstavenia a Tomáš Taraba si vymýšľa báchorky o ´predstavení plnom LGBTI scén´,“ napísal Chmelár v statuse, v ktorom zároveň hovoril o „extrémistoch“ z opozičného Progresívneho Slovenska.

Uviedol, že ho vydesili „rastúce názory časti spoločnosti, ktorá nabáda politikov, aby zakázali politickú stranu, film, divadelnú hru alebo noviny, hoci na to v slobodnej spoločnosti neexistujú žiadne zákonné dôvody“. Na Chmelárov status následne reagoval Taraba.

Chmelár v statuse k svojmu odvolaniu uviedol, že Robert Fico mu vec neoznámil sám a neumožnil mu „vysvetliť jeho postoj“, ale „vybavil to poštou a odkazom od mladého Kaliňáka“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko