Na hlavný obsah

Hasiči bojujú s požiarmi, ktoré už v Chorvátsku pohltili stovky hektárov lesa. Postupne ich dostávajú pod kontrolu

Plamene už nie sú také intenzívne.

Hasiči bojujú s požiarmi, ktoré už v Chorvátsku pohltili stovky hektárov lesa. Postupne ich dostávajú pod kontrolu
Požiare v Dalmácii sa už podarilo dostať pod kontrolu. Foto: TASR/AP

Lesné požiare pri chorvátskom meste Tučepi ležiacom neďaleko Makarskej a tiež pri obci Vrsine sa už hasičom podarilo dostať pod kontrolu. V nedeľu (4. 8.) to oznámil hasičský zbor v Splitsko-dalmatínskej župe, v ktorej sa obe lokality nachádzajú, informuje o tom agentúra HINA.

Plamene už nie sú také intenzívne, v dôsledku čoho sa znížil aj počet nasadených hasičov. Celkovo pri oboch požiaroch zhorelo približne 1250 hektárov borovicového lesa a ďalších porastov.

Chorvátske úrady už predtým informovali, že pod kontrolu dostali aj lesný požiar pri mestečku Skradin v Šibenicko-kninskej župe, ktorý vypukol 30. júla. Chorvátska verejnoprávna televízia HRT označila všetky tri zmienené požiare za dosiaľ najväčšie v sezóne a uviedla, že na ich miestach už prebiehajú sanačné práce.

Agentúra HINA informuje, že požiar v Tučepi vznikol v dôsledku nedbanlivosti miestneho včelára, zatiaľ čo ten vo Vrsine spôsobilo samovznietenie odpadu.

V Splitsko-dalmatínskej župe okrem toho v sobotu vypukli v dôsledku bleskov tri menšie lesné požiare, ktoré však boli rýchlo uhasené, pričom pohltili len malú plochu porastov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet