Na hlavný obsah

Hráči z KHL sa môžu vrátiť do reprezentácie

Rozhodol o tom prieskum SZĽH.

Hráči z KHL sa môžu vrátiť do reprezentácie
Na snímke vľavo Tomáš Jurčo - hráč KHL s bronzovou medailou na ZOL v roku 2022. Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa prieskumu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) je 52 percent slovenských klubov za účasť hráčov KHL v reprezentácii SR. Inicioval ho zástupca HKM Zvolen Dušan Mráz na aprílovom zasadnutí Kongresu SZĽH. Zväz informoval o výsledkoch prieskumu v oficiálnom stanovisku.

„Kluby slovenského hokejového hnutia mohli na základe návrhu zástupcu HKM Zvolen Dušana Mráza z aprílového zasadnutia Kongresu SZĽH v uplynulých týždňoch vyjadriť svoj názor na účasť hráčov s platným kontraktom v KHL v slovenskej reprezentácii,“ ozrejmil SZĽH.

„Do názorového prieskumu boli zahrnuté všetky kluby, ktoré mali právo hlasovať na Kongrese SZĽH. Z tých, ktoré zahlasovali, bolo za účasť hráčov KHL v reprezentácii 52 percent. Proti účasti hráčov KHL v reprezentácii bolo 38 percent klubov, pričom 10 percent klubov sa zdržalo,“ dodal.

Podľa zväzu sa hokejové hnutie v názorovom prieskume prikláňa k verzii, že reprezentácia by mala byť na jednotlivých turnajoch „v čo najsilnejšom možnom zložení bez ohľadu na klubovú príslušnosť hráčov“.

„Tréneri národného mužstva tak budú mať pri nominácii na medzinárodné turnaje voľnú ruku. Bude na jednotlivých hráčoch, či nomináciu do reprezentácie príjmu. Nominácia hráčov a realizačného tímu na augustový finálový turnaj olympijskej kvalifikácie bude známa v najbližších týždňoch,“ uzavrel SZĽH.

Najbližšou akciou slovenskej hokejovej reprezentácie bude turnaj o postup na zimné olympijské hry 2026. Uskutoční sa od 29. augusta do 1. septembra v Bratislave. Slováci sa na ňom stretnú s tímami Rakúska, Maďarska a Kazachstanu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport