Na hlavný obsah

Tri mesiace od atentátu na R. Fica: Bezpečnostná situácia sa upokojuje, udalosť sa však využíva v politickom boji

Od atentátu na Roberta Fica prešli tri mesiace.

Tri mesiace od atentátu na R. Fica: Bezpečnostná situácia sa upokojuje, udalosť sa však využíva v politickom boji
Vládna limuzína, v ktorej odviezli premiéra po streľbe v Handlovej. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Od atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) vo štvrtok (15. 8.) uplynuli presne tri mesiace. Juraj Cintula (71) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej vystrelil na Roberta Fica päť rán. Premiéra zasiahli štyri z nich.

Vláda v reakcii na útok prijala balík bezpečnostných opatrení pod názvom Lex atentát. Podľa odborníka sa bezpečnostná situácia na Slovensku postupne upokojuje. Podľa politológa sa atentát na premiéra zneužíva na politický súboj.

„Dovolím si povedať, že s odstupom času sa bezpečnostná situácia ako taká upokojuje. Myslím si, že sa aj prijali nejaké bezpečnostné opatrenia voči určeným osobám, objektom a podobne,“ priblížil odborník na bezpečnosť Martin Královič.

„Akoby sa nič nestalo z hľadiska politickej či straníckej súťaže. To, akým spôsobom dovtedy prebiehalo vládnutie a čo vidíme v súčasnosti, je skôr využívanie politického atentátu na kritiku opozície, ktorá je celoplošná. Stále pripomína opozícii spoluzodpovednosť za atentát,“ povedal politológ Univerzity Komenského v Bratislave Erik Láštic.

Atentátu na premiéra spred troch mesiacov sme sa venovali v Správach:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko