Na hlavný obsah

Kritika kúpaliska v Banskej Bystrici vyvolala opravy aj petíciu

Kúpalisko denne navštívi približne tisíc ľudí.

Kritika kúpaliska v Banskej Bystrici vyvolala opravy aj petíciu
Kúpalisko v Banskej Bystrici. Foto: STVR

Prevádzkovateľ plážového kúpaliska v Banskej Bystrici tvrdí, že celý areál, bazény aj atrakcie sú bezpečné a hygienicky v poriadku. Reaguje tým na kritiku obyvateľov či zástupcov mesta. Za vypovedanie zmluvy s nájomcom vznikla aj petícia, ktorú počas dvoch týždňov podpísalo viac ako 5-tisíc ľudí.

Banskobystrické plážové kúpalisko je v plnej prevádzke so všetkými bazénmi. Podľa prevádzkovateľa realizujú potrebné investície.

Kúpalisku v Banskej Bystrici sa v Správach venoval redaktor Marek Pivoluska:

„Kritizované nafukovacie atrakcie sme zrevidovali. Tie, ktoré boli na hranici svojej životnosti sme odstránili a už máme novú atrakciu nafukovaciu. Aj tento rok sme investovali do nových vecí, investovalo sa do celej zámkovej dlažby. Celé okolie detských bazénov sme vynovili. Detské ihrisko je úplne nové,“ uviedol riaditeľ plážového kúpaliska AQUALAND v Banskej Bystrici Juraj Sninský.

O tom, že banskobystrické plážové kúpalisko má svojich prívržencov aj kritikov, svedčí na jednej strane návštevnosť zhruba vyše tisíc ľudí denne. Na druhej strane petícia, pod ktorú sa za dva týždne podpísalo vyše 5-tisíc ľudí.

Nespokojné je aj mesto

„Hlavným kameňom úrazu je možno bezpečnosť a čistota. Aby to nebolo kúpalisko len pre ľudí, ktorí tam idú kvôli spomienkovému optimizmu, alebo pretože nemajú inú možnosť, ale aby to bolo kúpalisko, ktoré by bolo atraktívne aj pre rodiny s deťmi aj pre mladých ľudí, ktorí už majú teraz iné nároky na vizuálnosť verejného priestoru,“ povedala iniciátorka petície Zachráňme plážové kúpalisko Magdaléna Kováč Mergová.

„Najradšej by som bola, keby sa prevádzka opäť vrátila mestu Banská Bystrica, ktoré sa dokáže plnohodnotne a zodpovedne starať o tento areál a využívať ho počas celého roka,“ vyhlásila poslankyňa MsZ v Banskej Bystrici Diana Javorčíková.

„Tak myslím si, že my to udržujeme v poriadku, detský bazénik bol opravený, vody boli vymenené, všetko je pravidelne kontrolované RÚVZ. Samozrejme, všade je pitná voda, nielen v toaletách, ale aj dokonca pri všetkých bazénoch,“ hovorí Sninský.

So stavom súčasného plážového kúpaliska je nespokojné aj mesto. Prevádzkovateľ však uzavrel so samosprávou zmluvu ešte v roku 2007 na 30 rokov.

„Z toho dôvodu sme si dali vypracovať právnu analýzu. V súčasnosti pracujeme na obstaraní znaleckého posudku, ktorý zhodnotí investície súčasného nájomcu do kúpaliska,“ uviedla hovorkyňa mesta Banská Bystrica Zdenka Marhefková.

K výpovedi zmluvy s nájomcom sa prikláňajú aj iniciátori petície, ktorí chcú zbierať podpisy do 20. augusta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny