Na hlavný obsah

Kubiš považuje olympijské preteky za najťažšie v jeho živote: Ešte nikdy ma tak neboleli nohy (video)

Kubiš v Paríži vylepšil Saganov zápis spred dvanástich rokov.

Kubiš považuje olympijské preteky za najťažšie v jeho živote:  Ešte nikdy ma tak neboleli nohy (video)
Na snímke slovenský reprezentant v cestnej cyklistike Lukáš Kubiš. Foto: TASR - Martin Baumann

Cyklista Lukáš Kubiš sa predstavil v pretekoch s hromadným štartom. V pelotóne, ktorý mal iba 90 jazdcov a najsilnejšie krajiny mali iba štyroch pretekárov, sa navyše museli na 272 kilometrov dlhej trati orientovať bez vysielačiek.

Rozhodujúce nástupy prišli podľa očakávania až na záverečných okruhoch v centre Paríža. Necelých pätnásť kilometrov pred cieľom sa zbavil Belgičan Remco Evenepoel aj Francúza Madouasa a víťaz olympijskej časovky zvládol aj infarktový záver, keď dostal krátko pred cieľom defekt a musel meniť bicykel. Spokojnosť Francúzov umocnil nielen druhý Madouas, ale aj tretí Laporte.

Kubiš: Dal som do toho všetko

Slovák Lukáš Kubiš predviedol skvelý výkon, keď sa držal v skupine favoritov. Napokon prišiel do cieľa s takmer štvorminútovou stratou na 29. mieste.

„Preteky boli extrémne ťažké – najťažšie v mojom živote. V druhom kopci na cieľovom okruhu, ma ešte nikdy v živote nohy neboleli tak, ako dnes. S výkonom ako takým som spokojný, pretože som do toho dal naozaj všetko,“ okomentoval svoj výkon jediný slovenský zástupca v pretekoch s hromadným štartom Kubiš.

Výkon Kubiša je o to pozoruhodnejší, že do cieľa prišiel pred hviezdnym Belgičanom Wout van Aertom. „Štartovka bola nabitá svetovými menami. Za každého človeka ako on, ktorý bol za mnou, som nesmierne rád,“ potešil sa Kubiš.

Saganovi sa v Paríži páči

Preteky symbolicky odštartoval trojnásobný majster sveta Peter Sagan. „Paríž sa mi páči a som rád, že tu môžem byť, keďže je to tu teraz špeciálne. Musím povedať, že je lepšie byť vonku z preteku ako v preteku,“ zasmial sa 34-ročný Sagan.

Dvadsiatym deviatym miestom vylepšil Lukáš Kubiš najlepšie umiestnenie slovenského reprezentanta pod piatimi kruhmi, ktorým bola 34. priečka Petra Sagana pred dvanástimi rokmi v Londýne.

Pozrite si reportáž Tomáša Batiza priamo z dejiska OH:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport