Na hlavný obsah

Lavrov hovorí o možnosti tretej svetovej vojny. Podľa neho sa Západ „zahráva s ohňom“

Reaguje na úvahy o raketách dlhého letu.

Lavrov hovorí o možnosti tretej svetovej vojny. Podľa neho sa Západ „zahráva s ohňom“
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Foto: STVR

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov obvinil Západ, že sa hrá s ohňom, čo môže viesť k tretej svetovej vojne. Reagoval tak na správy, že Washington a Londýn uvažujú povoliť Ukrajincom používať ich rakety dlhého doletu na ruskom území.

Ruskí predstavitelia, vrátane námestníka ministra zahraničných vecí Sergeja Rjabkova, v utorok (27. 8.) obvinili USA, že boli zapojené do príprav invázie Ukrajincov na ruské územie. Hovorca Pentagónu Pat Ryder to poprel

Vyhláseniam Sergeja Lavrova sa v reportáži v relácii Správy :24 venoval redaktor Martin Rajec:

„Nie som expert na rétoriku Kremľa a tak nebudem prekladať vyhlásenia ruských byrokratov, ale my sme nemali dopredu žiadne informácie o zámere Ukrajincov vstúpiť do Kurskej oblasti. Prezident Zelenskyj tvrdí, že tam chcú vytvoriť nárazníkovú zónu. Vedieme preto diskusie o tom, čo to znamená,“ uviedol hovorca Pentagónu Pat Ryder.

„Toto je pokus predstierať, že Západ sa chce vyhnúť prílišnej eskalácii. V skutočnosti je to však naopak. Západ, ako ho nazývame v Rusku, sa dostáva do problémov. Zdá sa mi, že je to už každému jasné,“ vyhlásil Sergej Lavrov. Moskva hrozí Washingtonu odvetou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet