Na hlavný obsah

Macron sa zastal šéfa olympijského ceremoniálu: Francúzsko ukázalo odvahu a urobilo to s umeleckou slobodou, ako sa patrí

Šikanovanie Jollyho začala v stredu riešiť polícia.

Macron sa zastal šéfa olympijského ceremoniálu:  Francúzsko ukázalo odvahu a urobilo to s umeleckou slobodou, ako sa patrí
Francúzsky prezident Emmanuel Macron Foto: TASR/AP

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odsúdil online šikanu a útoky na umeleckého šéfa slávnostného otvorenia olympijských hier v Paríži Thomasa Jollyho.

Jeho veľmi netradičné poňatie ceremoniálu dalo priestor mnohým rôznorodým menšinám, zožalo však kritiku od konzervatívnych kruhov i náboženských predstaviteľov. Agentúra AFP v piatok (2. 8.) informovala, že šikanovanie Jollyho začala v stredu riešiť polícia.

Francúzi sú hrdí na otvorenie

„Francúzi boli na otvorenie olympiády veľmi hrdí. Francúzsko ukázalo, aké je. Ukázalo svoju odvahu a urobilo to s umeleckou slobodou, ako sa patrí,“ uviedol Macron na priestranstve pred Invalidovňou v centre Paríža, kam sa prišiel pozdraviť s dobrovoľníkmi, ktorí pomáhajú na olympijských hrách. Macron povedal, že z kyberšikany a útokov na Jollyho je pobúrený a smutný.

Jolly v utorok podal trestné oznámenie s tým, že na sociálnych sieťach dostáva vyhrážky a urážky v súvislosti so svojou sexuálnou orientáciou a vyhrážajú sa mu kvôli údajnému izraelskému pôvodu. Parížska prokuratúra prípad kvalifikovala ako vyhrážky smrťou z dôvodu sexuálnej orientácie a pôvodu a ako ohováranie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet