Na hlavný obsah

Mierové rokovania nebudú, kým Ukrajina nebude porazená, vyhlásil Medvedev v reakcii na útoky v Kurskej oblasti

Podľa Medvedeva mali mierové rozhovory nejasné vyhliadky.

Mierové rokovania nebudú, kým Ukrajina nebude porazená, vyhlásil Medvedev v reakcii na útoky v Kurskej oblasti
Na snímke Dmitrij Medvedev. Foto: TASR/Michal Svítok

Ukrajinská invázia do ruskej Kurskej oblasti spôsobila, že medzi Moskvou a Kyjevom sa neuskutočnia žiadne mierové rokovania, a to dovtedy, dokým nebude Ukrajina úplne porazená. V stredu (21. 8.) to uviedol podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev.

„Prázdne reči nikým nevymenovaných sprostredkovateľov o skvelom mieri sa skončili. Všetci to teraz chápu, aj keď to nikto nehovorí nahlas. Žiadne ďalšie rokovania nebudú, až kým nebude nepriateľ úplne porazený!“ napísal Medvedev na sociálnej sieti Telegram.

Uviedol taktiež, že „predčasné a zbytočné“ mierové rozhovory, ktoré boli predtým navrhnuté, „mali nejasné vyhliadky a žiadne hmatateľné výsledky“.

Medvedev, blízky spojenec ruského lídra Vladimira Putina, zastával post prezidenta v rokoch 2008 až 2012. Západ ho vtedy považoval na ruské pomery za liberálnejšieho politika, teraz sa však podľa Reuters prezentuje ako tvrdý zástanca ruskej invázie na Ukrajinu, ktorý zaujíma nekompromisný postoj k Ukrajine a jej západným spojencom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet