Na hlavný obsah

Muž v Handlovej fyzicky napadol zamestnankyňu železníc. Tá po útoku skončila v nemocnici

Útočníka v krátkom čase polícia zadržala.

Muž v Handlovej fyzicky napadol zamestnankyňu železníc. Tá po útoku skončila v nemocnici
Ilustračná snímka. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Vážne zranenia utrpela v nedeľu (11. 8.) popoludní po útoku neznámeho muža v Handlovej zamestnankyňa Železníc SR (ŽSR). Okolnosti incidentu vyšetruje polícia. V pondelok (12. 8.) to uviedol odbor komunikácie a marketingu ŽSR. Na útok upozornila TV Markíza.

Neznámy muž napadol zamestnankyňu ŽSR počas jej pracovného času v nedeľu približne o 15.10 h. „Útok spôsobil zamestnankyni vážne zranenia, kvôli ktorým ju hospitalizovali. Z dôvodu prebiehajúceho policajného vyšetrovania nebudeme poskytovať ďalšie informácie,“ uviedli ŽSR.

Trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová informovala, že policajný vyšetrovateľ z Prievidze začal v súvislosti s touto udalosťou trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

„Útočníka v krátkom čase polícia zadržala a momentálne s ním vykonáva potrebné procesné úkony,“ doplnila Kuzmová. Poškodenej útokom podľa nej spôsobil viaceré zranenia, s ktorými je hospitalizovaná v nemocnici.

„Z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu vyšetrovania, bližšie informácie poskytneme, až keď nám to procesná situácia dovolí,“ dodala Kuzmová.

ŽSR v tejto súvislosti podotkli, že v poslednom období sa zvyšuje počet útokov na zamestnancov železníc zo strany cestujúcej verejnosti, a to najmä verbálnych, ktoré však občas prerastú až do fyzického násilia.

„V roku 2024 sme k pondelku zaznamenali osem napadnutí, vrátane incidentu z 11. augusta,“ doplnili ŽSR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny