Na hlavný obsah

Na čelo Baletu SND sa vracia Nina Poláková: Podľa ministerky kultúry ju exšéf SND odvolal bez súhlasu

Matej Drlička sa obhajuje. Ministerku informoval mailom.

Na čelo Baletu SND sa vracia Nina Poláková: Podľa ministerky kultúry ju exšéf SND odvolal bez súhlasu
Na snímke Nina Poláková. Foto: TASR/Jakub Kotian

Nina Poláková pokračuje na pozícii riaditeľky Baletu Slovenského národného divadla (SND). V utorok (13. 8.) to oznámilo ministerstvo kultúry. .

Rezort tvrdí, že júlové odvolanie Polákovej vtedajším generálnym riaditeľom SND Matejom Drličkom sa udialo bez súhlasu ministerky kultúry, v rozpore so Štatútom SND. „Štatút SND vyžaduje prerokovanie takýchto krokov s vedením ministerstva,“ upozornilo ministerstvo.

Vedenie ministerstva rokovalo s Polákovou vo štvrtok 8. augusta, rozhovor mal osvetliť dôvody jej nedobrovoľného odchodu z postu. „My na ministerstve kultúry veríme, že jej návrat prispeje k stabilizácii situácie v Balete SND a k pokračovaniu jeho úspešného rozvoja,“ skonštatovala ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS).

Okolnosti, sprevádzajúce Polákovej koniec na poste boli jedným z dôvodov, ktoré ministerka uviedla pri svojom minulotýždňovom rozhodnutí o odvolaní Drličku z funkcie generálneho riaditeľa SND.

Drlička v reakcii upozornil, že ministerku o svojom zámere informoval mailom, Šimkovičová však naň nereagovala. Ani prípadný nesúhlas ministerky však podľa Drličku nerobí samotný úkon neplatným.

Téme sme sa venovali aj v spravodajskom bloku v Aktuálne :24:



Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko