Na hlavný obsah

VIDEO: Na leteckom dni v Paríži sa zrútilo lietadlo do mora. Pilot sa nemohol katapultovať a pád neprežil

Príčina nešťastia zatiaľ nie je jasná.

Na leteckom dni v obci Le Lavandou na juhu Francúzska sa krátko po začiatku šou zrútilo do mora lietadlo Fouga Magister. Pilot sa nemohol katapultovať, lebo tento stroj to neumožňuje.

Telo pilota našli asi po dvoch hodinách, nehodu neprežil, informovala prefektúra departementu Var. Akcia bola predčasne ukončená, uviedli francúzske médiá.

„Našlo sa telo pilota. Prokurátor na súde v Toulone začal vyšetrovanie príčin nehody,“ uviedla prefektúra departementu Var a vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým.

Pilot nebol vojak

Nepotvrdené informácie mylne spájali nehodu s akrobatickou skupinou francúzskej armády Patrouille de France. Tá mala vystupovať zhruba v čase nehody, toto lietadlo Fouga Magister ale armáde nepatrilo, ako letectvo uviedlo na sieti X.

Majiteľom stroja bola súkromná asociácia, pilot nebol vojak. Rovnaký typ lietadiel používala Patrouille de France v rokoch 1964 až 1981, neskôr ich nahradila lietadlami Alphajet. Fouga Magister je veľmi obľúbená medzi zberateľmi, píše Le Figaro.

Príčina nešťastia zatiaľ nie je jasná. Záchranári sa na leteckom dni po nehode museli tiež postarať o niekoľko divákov, ktorí utrpeli šok alebo sa cítili zle z horúčavy, píše BFM TV.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet