Na hlavný obsah

Na letisku na východe Slovenska havarovalo lietadlo s českou posádkou, zranenia utrpeli dvaja ľudia

Pri nehode sa podľa hasičov zranili dvaja ľudia.

Na letisku na východe Slovenska havarovalo lietadlo s českou posádkou, zranenia utrpeli dvaja ľudia
V Kamenici nad Cirochou sa zrútilo lietadlo. Foto: STVR/HaZZ Prešov

Na letisku v obci Kamenica nad Cirochou v okreseHumenné havarovalo v sobotu (17. 8.) popoludní lietadlo s českou posádkou. O nehode informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

Podľa informácií spravodajského webu tvnoviny.sk sa nehoda stala počas majstrovstiev sveta v leteckej navigácii a zranenia utrpeli pilot a navigátorka. Obe osoby sú v nemocnici.

Pozrite si blok Správ :24 k pádu lietadla v Kamenici nad Cirochou:

Dvadsaťštyriročný pilot má poranenú krčnú chrbticu, devätnásťročná navigátorka utrpela akútnu reakciu na stres. Dvojicu previezli do nemocnice v okresnom meste Humenné, uviedli tvnoviny.sk. Dodali, že havarovalo lietadlo Cessna 152, čo je jednomotorový dvojmiestny hornoplošník americkej výroby používaný aj na letecký výcvik.

Udalosť hasičom nahlásili krátko pred 12.30 h, nehoda sa mala stať pri pristávaní lietadla. Na mieste zasahovali príslušníci HaZZ s dvoma kusmi techniky.

„Lietadlo po nehode ostalo prevrátené na trávnatej ploche,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove s tým, že dychová skúška u pilota bola negatívna. Okolnosti vzniku nehody sú v štádiu preverovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko