Na hlavný obsah

Na Liptove a pod Tatrami pribudnú dopravné obmedzenia: Opravovať budú tieto úseky diaľnice D1

Práce sa budú realizovať v etapách.

Na Liptove a pod Tatrami pribudnú dopravné obmedzenia: Opravovať budú tieto úseky diaľnice D1
Archívna snímka - Obmedzenia na diaľnici D1. Foto: TASR/Pavol Zachar

Úsek diaľnice D1 v liptovskej a podtatranskej lokalite čaká veľkoplošná oprava. Práce sa uskutočnia v etapách. Doprava sa presmeruje do voľného jazdného pruhu, informovala Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na svojom webe. S prvými prácami sa začne 15. augusta.

Cestári budú v tomto roku opravovať pravý jazdný pruh medzi Važcom a Štrbou a medzi Štrbou a Mengusovcami. Tohtoročné práce sa dotknú aj ľavého jazdného pásu v okolí Liptovského Mikuláša a pravého jazdného pásu v okolí Východnej.

NDS vyzvala vodičov, aby dbala na bezpečnosť pracovníkov. Apeluje, aby boli obozretní, ohľaduplní a dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami a najmä aby dodržiavali rýchlostné limity.

„Záleží nám nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na bezpečnosti pracovníkov v teréne. Práve nepozornosť a nedodržiavanie zníženej rýchlosti sú najčastejšími príčinami neraz vážnych nehôd,“ dodala NDS.

Prevádzkový riaditeľ diaľničnej spoločnosti Rastislav Droppa priblížil, že na opravu týchto úsekov diaľnice pôjde viac ako 6,5 milióna eur. Práce by mali pokračovať aj v budúcom roku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny