Na hlavný obsah

Na Zemplíne sa stretávajú tisíce motorkárov, zraz patrí k najväčším v Európe

Tohtoročný Zraz motorkárov prilákal tisíce návštevníkov.

Na Zemplíne sa stretávajú tisíce motorkárov, zraz patrí k najväčším v Európe
Na tohtoročný zraz prišli okrem Slovákov aj motorkári z Česka, Maďarska, Švajčiarska, Nemecka a ďalších krajín. Foto: STVR

Na Zemplíne sa stretli tisícky nadšencov motoriek. Až do nedele sa tu koná 21. ročník najväčšieho zrazu na Slovensku a jedného z najväčších v Európe.

Účastníci Zrazu motorkárov začali prichádzať na Zemplínsku šíravu ráno, popoludní sa s nablýskanými strojmi vydali do centra Michaloviec.

„Jedna krajšia od druhej, to neviete, kde sa skôr máte pozerať, tamtá čierna, no to je nádhera!“ pochvaľoval si jeden z návštevníkov. „My to stále chodíme pozerať, máme radi motorky, to je krása,“ vysvetlila iná návštevníčka.

Reportáž zo Zrazu motorkárov do Správ pripravila redaktorka Lucia Benetinová:

„Zíde sa tu niekoľko tisíc ľudí, nie len vlastníci tých tátošov na dvoch kolesách, ale aj tých návštevníkov, ktorí majú radi ten hluk motoriek, ten pach, ten dym z výfukov,“ priblížil atmosféru na zraze primátor mesta Michalovce Miroslav Dufinec (Smer-SD).

Tohtoročný Zraz motorkárov prilákal tisíce návštevníkov. Nechýbajú ani ženy motorkárky.

Bude aj spanilá jazda

„Tak ženy motorkárky už nie sú žiadna výnimka, ani raritka, a čo sa týka týchto zrazov, na svojej motorke som tu teraz prvýkrát,“ povedala nám jedna zo zúčastnených. „To je láska k motorkám,“ priznala sa nám ďalšia. „Na zraz chodím druhý rok odkedy mám motorku, je tam super,“ zhodnotil iný účastník. „Mám rád túto atmosféru, tie stroje a som každoročný účastník,“ vysvetlil ďalší z motorkárov.

Na tohtoročný zraz prišli okrem Slovákov aj motorkári z Česka, Maďarska, Švajčiarska, Nemecka a ďalších krajín.

„Minulý rok sme mali na organizáciu nejakých 27 dní. tak sme mali návštevnosť nejakých 4-tisíc ľudí. Tento rok očakávame za tri dni 10 až 12-tisíc,“ vysvetlil organizátor Zrazu motorkárov Róbert Hercik.

Tradičnou súčasťou zrazu motorkárov je spanilá jazda centrom mesta a okolím zemplínskej šíravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny