Na hlavný obsah

Najbližší sa rozlúčili s hereckou legendou Alainom Delonom. Pochovali ho vedľa jeho psov

Delon si neželal pohreb so štátnymi poctami.

Najbližší sa rozlúčili s hereckou legendou Alainom Delonom. Pochovali ho vedľa jeho psov
Anthony Delon, syn herca Alaina Delona, stojí pri kvetinách pred vchodom do otcovej rezidencie, kde sa konala posledná rozlúčka. Foto: TASR/AP

Vo francúzskom meste Douchy sa v sobotu (24. 8.) popoludní konal za zatvorenými dverami pohreb známeho francúzskeho herca Alaina Delona, ktorý zomrel v nedeľu (18. 8.) vo veku 88 rokov. Obradu sa zúčastnilo zhruba 50 ľudí vrátane umelcových detí.

Delona podľa svojho želania ulozili vedľa jeho psov vo svojej usadlosti, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na blízke zosnulého.

Pohrebu v kaplnke, ktorá je súčasťou hercovej usadlosti La Brûlerie, sa zúčastnilo podľa francúzskej tlače zhruba 50 osôb, ktoré museli odovzdať svoje mobily. Išlo o známych hercov či ľudí z filmovej brandže, účasť politikov bola minimálna, uvádza stanica BFM TV.

Katolícky obrad viedol emeritný biskup Jean-Michel Di Falco, ktorý je považovaný vo Francúzsku za duchovného celebrít. Delon počas svojho života tvrdil, že veľmi vyznáva kult Panny Márie.

Na pohreb napokon nepricestovala talianska herečka Claudia Cardinaleová. Ako dôvod uviedla „príliš veľkú bolesť“, ktorú ju spôsobila Delonova smrť. Cardinaleová hrala s Delonom vo filme Gepard, ktorý je považovaný za jeden z vrcholov Delonovej kariéry.

Delona pochovali v areáli jeho usadlosti vedľa jeho psov, uviedla agentúra AFP, podľa ktorej si tento postup vyžiadal špeciálne povolenie od úradov. Úrady tiež zakázali prelet dronov nad Delonovou usadlosťou.

Okolo 13.00 h Delonovi synovia Anthony a Alain-Fabien pozdravili pri bráne rezidencie v Douchy fanúšikov, ktorí od nedele prichádzali na miesto vzdať hold známemu hercovi. Zhruba stovka ľudí si zosnulého pripomenula o 17.00 h minútou ticha a potom piesňou Paroles, paroles, ktorú spolu s Delonom naspievala speváčka Dalida.

Delon patril k najvýraznejším tváram francúzskej kinematografie druhej polovice 20. storočia a niekoľko desaťročí bol považovaný aj za jedného z najpodmanivejších hercov vo Francúzsku a v Európe. Jeho smrť vyvolala veľký ohlas vo Francúzsku i v zahraničí. Podľa svojich známych si však Delon neželal pohreb so štátnymi poctami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet