Na hlavný obsah

Niké liga: Trnavčania a Michalovčania v novom ročníku ešte neskórovali ani neinkasovali. Komárno jediné bez bodu

Ku skompletizovaniu druhého kola ostáva dohrať ešte jeden duel.

Niké liga: Trnavčania a Michalovčania v novom ročníku ešte neskórovali ani neinkasovali. Komárno jediné bez bodu
Na snímke v žltom hráči Michaloviec a v červeno-čiernom hráči Trnavy, Foto: TASR/František Iván

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sú po druhom kole Niké ligy jediný tím bez straty bodu. Úradujúci majster v sobotňajšom (3. 8.) zápase zdolal Podbrezovú 1:0 a trojbodovým ziskom nadviazal na víťazstvo nad Komárnom 4:1. Práve nováčik súťaže je jediný tím, ktorý zatiaľ nebodoval.

„Belasí“ dlho nevedeli prekonať defenzívu Podbrezovej, ktorá sa prezentovala kompaktnou hrou. Rozhodujúci moment priniesla 77. minúta, keď z pokutového kopu skóroval Tigran Barsehjan, ktorý ako jediný hráč súťaže skóroval v oboch doterajších kolách. Penalte predchádzal faul Mateja Grešáka na Vladimíra Weissa.

Futbalisti AS Trenčín sa na „domácom“ trávniku v Skalici nenechali zaskočiť a zdolali FC Košice 2:0. O výsledku rozhodli už v prvom polčase, keď sa najskôr technickou strelou spoza šestnástky presadil nigérijský útočník Emmanuel Uchegbu a jeho krajan Chinonso Emeka v nadstavenom čase využil chybu v defenzíve súpera. Práve Emeka krátko po zmene strán po dvoch žltých kartách dohral, ale hostia nedokázali využiť početnú prevahu.

Hráči Banskej Bystrice aj Skalice remizovali v prvom kole a napokon sa deľbou bodov skončil aj ich vzájomný duel. Od 13. minúty to vyzeralo na víťazstvo domácej Dukly, keď si dal gólový darček k nedeľňajším meninám Dominik Veselovský. O deľbe bodov napokon rozhodol v nadstavenom čase obranca hostí Michal Ranko, ktorý skóroval prvýkrát od vlaňajšieho návratu do Skalice.

Futbalisti Michaloviec aj Trnavy odohrali v úvodnom kole bezgólové zápasy a rovnako dopadla aj ich nedeľňajšia konfrontácia. Michalovčania sa síce v 28. minúte radovali, ale gól Adekunleho neplatil pre tesný ofsajd, ktorý odhalil VAR. Oba tímy majú po dvoch kolách na konte dva body a bezgólové skóre.

Hráči Dunajskej Stredy prišli v prvom kole o víťazstvo v nadstavenom čase a z Košíc si odniesli iba bod po remíze 2:2. Medzičasom vypadli v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy, keď nestačili na azerbajdžanský FC Zira. V lige si však napravili chuť, keď v historicky prvom juhoslovenskom derby zvíťazili nad Komárnom 2:0.

Ku skompletizovaniu druhého kola ostáva dohrať zápas MŠK Žilina – MFK Ružomberok. Duel je na programe v utorok 29. októbra.        

Dunajská Streda si napravila chuť po vypadnutí z EKL

Futbalisti DAC Dunajská Streda zvíťazili v druhom kole Niké ligy nad nováčikom súťaže KFC Komárno 2:0. Napravili si tak chuť po vypadnutí v druhom predkole Európskej konferenčnej ligy, v ktorom nestačili na azerbajdžanský tím FC Zira.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – KFC Komárno 2:0 (1:0)

Góly: 39. Trusa, 80. Vitális, Rozhodovali: Ruc – Straka, Košecký, ŽK: Trusa – Sylvestr, Bayemi, 7493 divákov

DAC 1904: Popovič – Yapi (80. Mendez), Kačaraba, Brunetti – Dimun–Herc (57. Ramadan), Vitális (80. Bernát), Bajo, Andzouana – Almási (62. Redzic), Trusa

Komárno: Trefil – Diviš, Pillár, Špiriak (67. Voleský), Rudzan (46. Sliacky) – Ganbold (77. N. Tamás), Ožvolda (77. T. Németh), Špyrka, Šimko, Šmehyl – Sylvestr (67. Bayemi)

Dunajská Streda sa ujala vedenia v 39. minúte. Yapi poslal center pred bránu hostí, Almási loptu sklepol Trusovi, ktorý z piatich metrov trafil do siete. Pro preskúmaní situácie videorozhodcom gól platil.

V 79. minúte Vitális dostal dlhú loptu do behu, obišiel aj dvoch hráčov súpera a z hranice šestnástky prekonal Trefila – 2:0. V 88. minúte bol blízko ku gólu aj Ramadan, ale strelou z ľavej strany trafil len konštrukciu brány.

Trnavčania aj Michalovčania opäť bez gólu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v nedeľňajšom (4. 8.) zápase druhého kola Niké ligy s FC Spartak Trnava 0:0. Pre oba tímy išlo už o druhý bezgólový zápas v novej sezóne najvyššej súťaže.

Domáci boli najbližšie ku gólu v 28. minúte, keď bol Adekunle na konci ofenzívnej akcie, no VAR odhalil, že jej predchádzal ofsajd. Michalovčania mali v zápase viac streleckých pokusov, ale skórovať nedokázali.


MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava 0:0

Rozhodcovia: Choreň – Pozor, Jánošík, ŽK: Adekunle, Taraduda – Zejlkovič, Holík, Kóša, Procházka, 2480 divákov.

Michalovce: Lukáč – Šimko, Taraduda, Bednár, Bahi – Šimamura, Žofčák (76. Zubairu) – Marcin (82. Pačinda), Arevalo, Adekunle (76. Petřík) – Van Kessel

Trnava: Frelih – Holík, Kóša, Twardzik (39. Ujlaky), Mikovič – Corryn (46. Bainovič), Zeljkovič, Procházka – Azango (46. Ahl), Ďuriš (66. Paur), Pich (81. Daniel)

Slovanu stačil na tri body jediný gól

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom (3. 8.) zápase druhého kola Niké ligy nad FK Železiarne Podbrezová 1:0. Jediný gól duelu strelil v 77. minúte z pokutového kopu Tigran Barseghjan.

ŠK Slovan Bratislava – FK Železiarne Podbrezová 1:0 (0:0)

Gól: 77. Barseghjan (z 11 m). Rozhodovali: Dzivjak – Hancko, Halíček, ŽK: Tolič, Mak – Danko, Saliman

Slovan: Trnovský – Medveděv (82. Blackman), Kašia, Voet, Vojtko – Mustafič (69. Strelec), Savvidis, Tolič – Barseghjan (87. Bajrič), Mak (83. Zuberu), Marcelli (68. Weiss)

Podbrezová: Danko – Koštrna, Oravec, Mrva – Grešák (85. Appiah), Talakov, Chyla (80. Štefánik), Sanusi – Galčík (74. Saliman), Depetris (46. Yirajang), Juritka (46. Smékal)

V prvom polčase dominovali defenzívy, a hoci si oba tímy vytvorili niekoľko šancí, obranu súpera nedokázali prekonať. Rozhodujúci moment priniesla 76. minúta, v ktorej Grešák v šestnástke fauloval Weissa.

Hoci brankár Danko vystihol smer strely Barseghjana z penalty, na loptu nedosiahol. Úradujúci majster napokon naplno zabodoval aj v druhom zápase novej sezóny, Podbrezová má na konte jeden bod za remízu so Žilinou.

V Bystrici sa zrodila remíza

V druhom kole futbalovej Niké ligy Banská Bystrica remizovala so Skalicou 1:1 a remizovala v druhom zápase v rade. Záhoráci takisto bodovali druhýkrát v rade, tentoraz už aj so streleným gólom.

 MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Skalica 1:1 (1:0)

Góly: 13. Veselovský – 90.+3 Ranko. Rozhodovali: Glova – Zemko, Kmec, ŽK: Richtárech, Brenkus, Hlinka – Fábry, Krčík, 1310 divákov.

Banská Bystrica: Rehák – Klimpl, Godál, Willwéber – Pišoja, Hlinka, Richtárech (81. B. Ľupták), Záhumenský (86. Šikula) – Malec (81. Hanes), Rymarenko, Veselovský (70. Brenkus)

Skalica: Junas – Krčík, Ranko, Hradecky, Černek – M. Nagy, Kopas – Morong (74. Gaži), Alves (46. Mášik), Matejov (46. Leginus) – Fábry

Prvé momenty zápasu patrili hosťom, keď Fábry hlavičkoval tesne vedľa žrde a Nagy spoza šestnástky preveril Reháka. Na opačnej strane sa zastreľoval Veselovský. Ten napokon v trinástej minúte na dvakrát pokoril Junasa zvnútra šestnástky po peknej pätičke Rymarenka na Záhumenského, ktorý spätnou prihrávkou našiel úspešného strelca.

Záhoráci si do prestávky nevypracovali šancu, naopak domáci mohli zvýšiť vedenie po strele Rymarenka a dorážke Maleca, no Junas podržal svoj tím. Po zmene strán nevyšiel Rymarenkovi únik a Skaličania mohli vyrovnať, keď Fábry prehodil vybehnutého Reháka, no lopta skončila na žrdi. Bystričan Rymarenko v poslednej minúte prestrelil prázdnu bránku a prišiel za to trest, keď v nadstavenom čase sa ujala po centri Černeka hlavička Ranka.

Trenčín rozhodol v prvom polčase

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili nad FC Košice 2:0 v sobotňajšom (3. 8.) zápase druhého kola Niké ligy. Oba góly strelili v prvom polčase, keď sa po polhodine hry presadil nigérijský útočník Emmanuel Uchegbu a v nadstavenom čase jeho krajan Chinonso Emeka. Práve Emeka v úvode druhého polčasu oslabil svoj tím, keď v priebehu dvoch minút dostal dve žlté karty. Duel sledovalo na štadióne v Skalici 372 divákov.

AS Trenčín – FC Košice 2:0 (2:0)

Góly: 30. Uchegbu, 45.+2. Emeka. Rozhodovali: Kišš – Hrmo, Štofik, ŽK: Ben Sallam, Stolica (mimo ihr.), Sláviček – Zsigmund, Gallovič, Krivák, ČK: 53. Emeka (Tren.) po 2. ŽK, 372 divákov.

Trenčín: Sláviček – Hajovský, Bondarenko, Stojsavljevič, Holúbek – Ibrahim (66. Zorič), Ben Sallam (66. Bariš), Gajdoš (76. Donkor) – Uchegbu (86. Praženka), Emeka, Sunday Jude (86. Pavek)

 Košice: Šípoš – Kružliak (86. Magda), Krivák, Gorosito – Bokros, Gallovič, Fabiš (70. Dos Santos) – Zsigmund (85. Varga), Faško (66. Miljanič), Takáč (46. Niarchos) – Medved


Úvodných tridsať minút prinieslo opatrnejší futbal bez vyložených šancí. Eneka v 29. minúte najskôr efektnými nožničkami netrafil bránku, no krátko na to sa po Gajdošovej prihrávke Uchegbu dostal k strele spoza šestnástky a obstrelil brankára Šípoša – 1:0.

Po chybe hostí v nadstavenom čase sa k lopte dostal Emeka, pred odkrytou bránkou ešte nemal loptu pod kontrolou, no následne prestrelil vracajúcich sa Košičanov – 2:0. Tí hrali po väčšiu časť druhého polčasu v presile, no napriek zvýšenej ofenzívnej aktivite nedokázali prekvapiť obranu Trenčanov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport