Na hlavný obsah

Odchovanec Slovana Strelec vníma postup o niečo intenzívnejšie: Splnený sen a krásna odmena

Strelec by si želal za súpera Arsenal, Real Madrid alebo Barcelonu.

Odchovanec Slovana Strelec vníma postup o niečo intenzívnejšie: Splnený sen a krásna odmena
Radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava po skončení zápasu. Foto: Foto: SITA/Milan Ilík

Leví podiel na postupe futbalistov Slovana Bratislava do hlavnej fázy Ligy majstrov má David Strelec. Útočník „belasých“ síce zostal v play off dlžný povesti svojho priezviska a konto FC Midtjylland nezaťažil v dvoch zápasoch ani jedným presným zásahom, v predošlých fázach však strelil tri góly a pridal rovnaký počet asistencií.

Slovan sa stal štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze. Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkoval MŠK Žilina. Predtým sa podarilo preniknúť medzi elitu 1. FC Košice a Artmedii Petržalka.

„Sú to neopísateľné emócie. Pre tento klub to bol jeden z najdôležitejších zápasov v histórii a sme radi, že sa nám to podarilo zlomiť aj vďaka skvelým fanúšikom,“ povedal Strelec po stredajšej (28. 8.) odvete play off, v ktorej Slovan pred vypredaným Tehelným poľom dokázal v nervydrásajúcom závere otočiť z 1:2 na 3:2 a slávil historický postup.

Žreb si hráči pozrú spolu

Reprezentačný útočník je odchovanec Slovana a čerstvý úspech materského klubu tak možno vníma intenzívnejšie ako iní hráči.

„Je to splnený sen. Väčšina mladých chalanov v akadémii sníva, že jedného dňa bude hrať v prvom mužstve a dosiahne s ním nejaký úspech. Myslím si, že je to krásna odmena. Strávil som tu nejakých 13 rokov aj s dvojročnou prestávkou v Taliansku, a preto som nesmierne rád,“ pripomenul Strelec svoje pôsobenie v Spezii.

Slovan sa mená súperov v ligovej fáze LM dozvie na štvrtkovom (29. 8.) žrebe. Isté je, že „belasých“ čaká osem zápasov proti európskej špičke.

„Hádam dostaneme Arsenal, Real Madrid alebo Barcelonu. Je tam z čoho vyberať. Žreb si pozrieme niekde spolu a budem sa tešiť na súperov. Vysnívaný štadión ani nemám. Koho nám dajú, tak tam pôjdeme,“ doplnil Strelec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport