Na hlavný obsah

Olympiáda lákala okrem fanúšikov aj stávkarov: Najviac vyhral stávkar tipujúci na atletiku a gymnastiku

Chuť Slovákov tipovať sa v posledných rokoch výrazne zvyšuje.

Olympiáda lákala okrem fanúšikov aj stávkarov: Najviac vyhral stávkar tipujúci na atletiku a gymnastiku
Ilustračná snímka stávkara. Foto: STVR

Najväčšie svetové športové podujatia lákajú pozornosť nielen fanúšikov, ale aj stávkarov. Chuť Slovákov tipovať športové výsledky sa v posledných rokoch výrazne zvyšuje.

Počas olympijských hier v Paríži zaznamenali naše stávkové kancelárie vklady v desiatkach miliónov eur. Oproti poslednej letnej olympiáde v Tokiu vzrástli vklady na stávkach približne o polovicu.

Najtipovanejšími udalosťami boli tenisové zápasy, či už s účasťou Slovenky Anny Karolíny Schmiedlovej alebo olympijského víťaza zo Srbska Novaka Djokoviča. Ďalej tímové športy, atletika a športová gymnastika.

„Najvyššiu výhru na olympijské disciplíny sme zaznamenali 27-tisíc eur, kde tipujúci tipoval atletiku a športovú gymnastiku,“ uviedol hlavný bookmaker stávkovej kancelárie Niké Richard Slušný.

Viac o tipovaní Slovákov sa v Ekonomike :24 venovala redaktorka Barbora Žiačiková:

„Najvyššia výhra v rámci solo tiketu pochádza z mužského tenisového turnaja medzi Carlosom Alcarazom a Novakom Djkovičom. Tipér si vsadil 9 200 eur na víťazstvo srbského fenoména v kurze 3,47:1. No keďže Nole prekvapil a získal vo veku 37 rokov svoje prvé olympijské zlato, potešil aj nášho klienta. Tomu pribudlo na účet fantastických 31 924 eur,“ priblížil PR manažér spoločnosti Tipsport Slovensko Filip Timár.

Kým na predchádzajúcej letnej olympiáde v Tokiu získali naši reprezentanti štyri medaily, v Paríži iba jednu.

„Naši športovci tipujúcich sklamali, lebo predpokladali, že získame viac medailí, ako sme získali. Najčastejší tip bol, že získame viac ako 2,5 medaily, čiže aspoň tri medaily a že získame aspoň jednu zlatú,“ povedal Richard Slušný.

Slováci stavili takmer 21,5 miliardy eur

Podľa najnovších údajov Slováci v minulom roku stavili na hazardné hry takmer 21,5 miliardy eur, pričom z tejto sumy prehrali takmer 1,5 miliardy eur. V horizonte piatich rokov narástla suma stávok o viac ako 500 percent.

„V priemere každý pracujúci zarábajúci človek prehrá v hazarde 500 eur. Hovorí to o tom, že sme veľmi silno náchylní na rýchle peniaze, od ktorých očakávame rýchly zárobok. Nie sme dostatočne trpezliví, aby sme si vytvárali a zarábali peniaze časom a nie rýchlosťou, špekuláciami postavenými na náhode a šťastí,“ priblížil analytik a generálny riaditeľ Partners Investments Maroš Ovčarik.

Podľa Inštitútu finančnej politiky sa suma, ktorú Slováci prehrali za rok v hazardných hrách, rovná napríklad objemu peňazí vyplatených na rodičovských prídavkoch alebo rozpočtu stredne veľkého ministerstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika