Na hlavný obsah

Potocká už je v poriadku. Zotavuje sa vo svojej izbe v olympijskej dedine: Všetko je v poriadku, nemusíte sa báť

Potocká odštartovala preteky príliš rýchlo a po doplávaní mala problémy s dýchaním.

Potocká už je v poriadku. Zotavuje sa vo svojej izbe v olympijskej dedine: Všetko je v poriadku, nemusíte sa báť
Tamara Potocká po kolapse na OH 2024. Foto: SOŠV/Jakub Súkup

Stav slovenskej plavkyne Tamary Potockej, ktorá skolabovala po predpoludňajšej rozplavbe na 200 m polohové preteky, sa výrazne zlepšil. V aréne La Défense skončila na kyslíku v starostlivosti lekárov.

Plavkyňa už je v poriadku. Okolo tretej popoludní ju prepustili z lekárskej starostlivosti a zotavuje sa vo svojej izbe v olympijskej dedine. “Všetko je v poriadku. Stalo sa vlastne to, že som si pred pretekom povedala, že dám do toho všetko a nechám tam aj dušu. To sa asi aj stalo. Urobila som maximum pre to, aby som nikoho nesklamala a urobila čo najlepší výsledok. Bohužiaľ moje telo povedalo nie. Všetko je v poriadku, nemusíte sa báť,“ prihovorila sa Potocká.

Tamara Potocká sa prihovorila ľuďom:

Lekárka slovenskej výpravy Daniela Kňaze Doležalová, ktorá sa s ňou stretli na poliklinike v olympijske dedine uviedla, že plavkyňa odštartovala preteky príliš rýchlo a ku koncu mala problémy s dýchaním. V rozplavbe totiž po úvodných 50 metroch viedla

Do semifinále na 200 m pol.pr. totiž na olympijských hrách v Paríži nepostúpila. V rozplavbách obsadila 23. miesto časom 2:14,20. Ďalšie preteky už na programe nemá.

Pozrite si živý vstup Samuela Brečku v OH Štúdiu na stanici :ŠPORT, ktorý priniesol informácie priamo z dejiska:

Potocká v premiére pod piatimi kruhmi zaostala za svojím vlastným slovenským rekordom z júnových ME v Belehrade o takmer dve sekundy. V parížskom bazéne jej vyšiel štart a po úvodnom motýľkarskom úseku bola na prvej priečke. Po znakárskej päťdesiatke klesla na šiestu pozíciu a už sa jej nepodarilo posunúť vyššie. Za víťaznou Kanaďankou Summer Mcintoshovou zaostala o 4,30 s.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport