Na hlavný obsah

VIDEO: Pri Palerme sa potopila luxusná jachta, potápači aj vrtuľník pátrajú po nezvestných

Najmenej jeden človek zahynul, ďalších šesť je nezvestných.

Zdroj:
ITALIAN FIREFIGHTERS SERVICE

Po potopení jachty plávajúcej pod britskou vlajkou pri pobreží talianskeho Palerma zahynul najmenej jeden človek a šesť ďalších je nezvestných.

Na palube bolo 22 ľudí, z ktorých 15, vrátane ročného dieťaťa, zachránila talianska pobrežná stráž a hasiči. Pátranie po nezvestných pokračuje a do akcie zapojili aj vrtuľník.

Podľa britského denníka The Guardian je medzi nezvestnými aj technologický podnikateľ Mike Lynch.

Päťdesiatdeväťročný Lynch, známy ako zakladateľ spoločnosti Autonomy Corporation, je jedným zo štyroch nezvestných Britov. Jeho manželku Angelu Bacaresovú sa podľa zdroja oboznámeného s vyšetrovaním podarilo zachrániť.

Nezvestní sú aj dvaja Američania a jeden Kanaďan. Lynchov hovorca sa zatiaľ odmietol vyjadriť, informuje The Guardian.

Predpokladá sa, že takmer 50 metrov dlhé plavidlo sa potopilo, keď oblasť zasiahlo tornádo. Väčšina osôb na palube lode, ktorá vyplávala z prístavu Porticello v nedeľu (18. 8.) večer, boli Briti.

Podľa talianskej spravodajskej stránky Il Fatto Quotidiano sa jachta potopila v pondelok (19. 8.) ráno okolo piatej hodiny. Podľa niektorých zdrojov sa potápači už dostali k vraku, ktorý sa nachádza v hĺbke 49 metrov približne 800 metrov od pobrežia.

Taliansky denník Corriere della Sera uviedol, že jachta sa volala Bayesian a bola postavená v talianskych dokoch Perini v roku 2008. Luxusné plavidlo má hliníkový trup a podľa webovej stránky špecializujúcej sa na jachty má kapacitu 12 hostí a až desaťčlennú posádku.

Tragickej udalosti pri pobreží talianskeho Palerma sme sa venovali aj v Aktuálne :24. Viac informácií priniesla spolupracovníčka Slovenskej televízie v Taliansku Katarína Antenozio:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet