Na hlavný obsah

Počet vlámaní v lete stúpol: Skontrolujte si dvere, zlodeji si ich mohli označiť, radí polícia

V júli prudko vzrástol počet krádeží v bytoch v Bratislave.

Počet vlámaní v lete stúpol: Skontrolujte si dvere, zlodeji si ich mohli označiť, radí polícia
Počet vlámaní v júli vzrástol, varuje polícia.

V letných mesiacoch sa opäť zvýšil počet vlámaní do bytov. Polícia v tomto smere upozorňuje občanov, aby boli obozretní a nepúšťali do spoločných priestorov cudzie osoby.

Polícia zaznamenala vyšší počet vlámaní najmä v júli. Vo všetkých prípadoch sa páchateľom podarilo prekonať bezpečnostný zámok s plochým kľúčom.

Informácie o vyšších počtoch vlámaní priniesla v Ranných správach redaktorka Andrea Šeligová:

Zaznamenali ich v okolí bratislavského Trnavského mýta, v priľahlých uliciach v Starom meste a Novom meste, ale aj v Petržalke, v okolí Mlynských nív, či v Karlovej Vsi.

Polícia v kontexte vlámaní vyzýva ľudí na obozretnosť a radí, aby cudzie osoby nevpúšťali do vchodov, aby sa vyhli riziku.

Skontrolujte si dvere

Vyzýva tiež, aby si občania skontrolovali dvere do bytu. Mohli by v rohoch nájsť stopy po silikóne či papierikoch.

Takýmto spôsobom si páchatelia značia dvere bytov, ktoré sa potenciálne chystajú vykradnúť. Takto dokážu tiež skontrolovať, či sa od ich poslednej „návštevy“ niekto v byte nachádzal – papier či silikón sa otvorením dverí naruší.

V prípade nálezu takýchto značení na vchodových dverách, netreba váhať kontaktovať políciu na známom čísle 158. Tá pripomína, že v minulosti už mala skúsenosť s podobnou činnosťou. Vtedy ju mala na svedomí organizovaná skupina pôvodom z Gruzínska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko