Na hlavný obsah

Pohodlnejšie cestovanie na juhu stredného Slovenska: Odovzdali 16 kilometrov opravených ciest

Prepájajú okresy Lučenec, Detva a Veľký Krtíš.

Pohodlnejšie cestovanie na juhu stredného Slovenska: Odovzdali 16 kilometrov opravených ciest
V Hornom Tisovníku odovzdali opravenú cestu. Foto: STVR

Prepojenie medzi okresmi Lučenec, Detva a Veľký Krtíš na juhu stredného Slovenska je o čosi komfortnejšie. Zástupcovia krajskej a miestnej samosprávy odovzdali do užívania viac ako 16 kilometrov opravenej vozovky v blízkosti obce Horný Tisovník.

Investícia stála takmer 10 miliónov eur. Za predchádzajúcich šesť rokov obnovila banskobystrická regionálna samospráva kompletne asi 800 kilometrov ciest

Pozrite si blok relácie Aktuálne :24, v ktorom sme o odovzdávaní ciest informovali:

„Zrekonštruovali sme 17 kilometrov ciest druhej triedy, osem mostov, 43 priepustov a vybudovalo sa osem obojstranných autobusových zastávok so solárnym napájaním osvetlenia. Najnáročnejším objektom bolo vybudovanie nového cestného násypu pri obci Horný Tisovník, zabral aj najviac času,“ priblížil zástupca zhotoviteľa Ľubomír Rác.

„Prepája mestá ako Veľký Krtíš, Lučenec a Detva. A je to veľmi dobrá správa, pretože to nadväzuje na sériu rekonštrukcií, ktoré sme robili v týchto okresoch. Dnes môžeme povedať, že je tu kompletne zrekonštruovaných 60 kilometrov,“ pokračoval predseda Banskobystrického kraja Ondrej Lunter.

Ďalej informoval, že do obnov investovali viac ako 35 miliónov eur. „A je to veľmi dôležité pre ľudí, ktorí denne dochádzajú do škôl alebo za lekárom, ale aj pre turizmus. Tieto okresy patria medzi menej rozvinuté, takže aj toto bude dôležitý impulz,“ myslí si Ondrej Lunter.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny