Na hlavný obsah

Poznáme rozlosovanie prvého kola Tipos extraligy, All Star formáciu ovládol východ

Nová sezóna Tipos extraligy odštartuje 20. septembra.

Poznáme rozlosovanie prvého kola Tipos extraligy, All Star formáciu ovládol východ
Na snímke gólová radosť hráčov Košíc v siedmom zápase semifinále play off hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves - HC Košice. Foto: TASR/František Ivan

Hokejisti HK Nitra odštartujú cestu za obhajobou majstrovského titulu v Tipos extralige v piatok 20. septembra na štadióne HK Dukla Trenčín. Rozhodol o tom štvrtkový (1. 8.) žreb úvodného kola 32. ročníka najvyššej súťaže.

To prinesie aj súboje HK Dukla Ingema Michalovce – HC Košice, HC Slovan Bratislava – HC Mikron Nové Zámky a Vlci Žilina – HK 32 Liptovský Mikuláš. Ďalšie dvojice tvoria HK Poprad – HKM Zvolen a HC MONACObet Banská Bystrica – HK Spišská Nová Ves.

Základná časť prinesie viac zápasov

Extraliga bude mať v ročníku 2024/2025 opäť dvanásť účastníkov. Žilina sa vrátila medzi elitu po piatich rokoch a nahradila v nej Humenné, ktoré sa s najvyššou súťažou rozlúčilo po svojej premiérovej sezóne.

V základnej časti odohrá každý z 12 tímov až päťdesiatštyri zápasov, čo je nárast o štyri stretnutia. Všetky mužstvá sa navzájom stretnú štyrikrát, dvakrát doma a dvakrát vonku.

Zmena prišla v regionálnych kolách. Namiesto troch skupín budú len dve „východ“ a „západ“ a každý tím navyše odohrá ďalších desať duelov. Prvých šesť klubov po základnej časti si zabezpečí priamu účasť v play off, tímy na 7.-10. mieste sa predstavia v kvalifikácii. Jedenástemu mužstvu sa po ZČ sa skončí sezóna, dvanáste zostúpi z najvyššej súťaže.

V uplynulej sezóne navštívilo zápasy extraligy 970.522 fanúšikov. „Je to najvyššie číslo za predchádzajúcich 15 rokov,“ uviedol generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo v priestoroch Nitrianskej galérie počas slávnostného vyžrebovania prvého kola.

V All Star tíme dominancia východu

V All Star formácii mali prevahu hráči z Michaloviec a Spišskej Novej Vsi. Najlepším brankárom bol Stanislav Škorvánek (Michalovce), obrancovia Igor Merežko (Spišská Nová Ves) a Alex Breton (Košice), útočníci Samuel Buček (Nitra), Olivier Archambault (Spišská Nová Ves) a Kaspars Daugavinš (Michalovce).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport