Na hlavný obsah

Prijateľný žreb pre Slovan: Ak neuspeje v treťom predkole LM, v play-off EL môže naraziť na týchto súperov

Slovan bude hrať play-off EL v prípade, ak neuspeje v treťom predkole LM.

Prijateľný žreb pre Slovan: Ak neuspeje v treťom predkole LM, v play-off EL môže naraziť na týchto súperov
Na snímke hráči ŠK Slovan Bratislava zľava Vladimír Weiss ml. a Róbert Mak. Foto: TASR/Jakub Kotian

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v prípade vypadnutia v treťom predkole Ligy majstrov s cyperským APOEL-om Nikózia stretnú v play off Európskej ligy s víťazom tretieho predkola EL medzi UE Santa Coloma – FC RFS. Rozhodol o tom pondelkový (5. 8.) žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Prvé zápasy play off EL sú na programe 22. augusta, odvety sa uskutočnia 29. augusta. Slovan by sa v úvodnom stretnutí predstavil vonku, odvetu by odohral na Tehelnom poli.

Pred žrebom play off figuroval Slovan medzi nasadenými. Okrem Andorrčanov a Lotyšov mohol dostať za súpera aj FK TSC Bačka Topola, lepšieho z dvojice NK Celje – Shamrock Rovers a zdolaného zo súboja tretieho predkola Ligy majstrov AC Sparta Praha – FCSB.

Víťazi play off EL postúpia do hlavnej fázy, zdolané tímy budú hrať v hlavnej časti Európskej konferenčnej ligy (EKL). Najväčšia zmena v EL sa týka skupinovej fázy, ktorá sa zmení na jednu ligovú s 36 mužstvami.

Každý tím sa stretne s ôsmimi rôznymi súpermi (štyri doma, štyri vonku). Osem najlepších celkovo postúpi priamo do osemfinále, tímy na 9. až 24. mieste sa stretnú vo vyraďovacom kole play off.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport