Na hlavný obsah

Prívaly vody s bahnom strhávali vozidlá, smršť spôsobila dopravný chaos vo Viedni. Rakúsko potrápilo počasie

Voda strhla ženu, ktorá ostala zakliesnená pod autobusom.

Prívaly vody s bahnom strhávali vozidlá, smršť spôsobila dopravný chaos vo Viedni. Rakúsko potrápilo počasie
Situácia v rakúskom lyžiarskom rezorte St. Anton. Foto: x.com/RolandGiersig

Prudké dažde postihli cez víkend alpské regióny Rakúska a voda zaplavila aj ulice metropoly Viedeň. V mnohých častiach krajiny došlo k závažným škodám, ako aj k ochromeniu cestnej a železničnej dopravy, uviedli v nedeľu (18. 8.) tamojšie úrady i médiá. Informuje o tom agentúra Reuters.

Prívaly vody zmiešanej s bahnom strhávali vozidlá v lyžiarskom rezorte St. Anton na západe Rakúska, ako vyplývalo zo záberov zverejnených na sociálnych sieťach.

Rekordné zrážky

Rekordné dažďové zrážky zaznamenali aj vo Viedni, uviedla štátna televízia ORF. Voda v sobotu v štvrti Döbling strhla jednu ženu, ktorá zostala zakliesnená pod autobusom stojacim na zastávke. Ženu museli vyslobodzovať hasiči a následne bola v kritickom stave prevezená do nemocnice.

Hasiči v rakúskej metropole zasahovali v priebehu soboty viac než 450-krát, keď smršť spôsobila dopravný chaos a v dôsledku zaplavenia koľají ochromila mestskú železničnú dopravu, uvádza ORF.

„Silné búrky spôsobili veľké škody v mnohých častiach Rakúska,“ uviedol v nedeľu na platforme X spolkový kancelár Karl Nehammer, ktorý sa zároveň poďakoval predstaviteľom pracujúcim na odstraňovaní škôd.

Podľa ORF spadlo v štvrti Döbling až 110 litrov vody na meter štvorcový, čo je v lete doposiaľ najvyššia nameraná hodnota v 152-ročnej histórii záznamov. Rekordom všetkých čias bolo 139 litrov na meter štvorcový z mája roku 1885.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet