Na hlavný obsah

Ruské ostreľovanie Ukrajiny neprežil štrnásťročný chlapec, ďalšie štyri deti utrpeli zranenia

Stalo sa to v obci Malokaterynivka v Záporožskej oblasti.

Štrnásťročný chlapec, ktorý bol zranený pri detskom ihrisku počas ruského ostreľovania obce Malokaterynivka v Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny, zomrel v nemocnici. Uviedol to v utorok (20. 8.) šéf regionálnej správy Ivan Fedotov.

Ukrajinská polícia predtým uviedla, že pri ostreľovaní Malokaterynivky sa zranili štyri deti vo veku 11 až 17 rokov, ako aj 18-ročné dievča.

Na záberoch z miesta priameho zásahu bolo vidieť horiaci stánok blízko detského ihriska, kde na pieskovisku zostali ležať hračky. Chodník okolo ihriska bol zafarbený krvou a na zemi ležali zakrvavené obväzy, ktoré sa používali na ošetrenie zranených. Informovala agentúra Reuters.

Päť zranených – štyria muži vo veku od 30 do 70 rokov a 14-ročný chlapec – hlásil po ruských útokoch na Cherson aj susedný región. Uviedol to na svojej webovej stránke denník Ukrajinska pravda.

Ruská armáda obsadila časti Záporožskej a Chersonskej oblasti krátko po invázii na Ukrajinu v roku 2022. Pravidelne útočí na miesta, ktoré zostali v rukách Ukrajiny.

V úspešnej protiofenzíve v novembri predchádzajúceho roka sa ukrajinskej armáde podarilo oslobodiť Cherson, ktorý bol jediným regionálnym centrom dobytým ruskou armádou po invázii do susednej krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet