Na hlavný obsah

Schmiedlová prehrala v zápase o bronz so svetovou jednotkou (záznam zápasu)

Na OH v Paríži končí na štvrtom mieste.

Schmiedlová prehrala v zápase o bronz so svetovou jednotkou (záznam zápasu)
Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová v zápase o tretie miesto. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová v piatkovom (2. 8.) zápase o bronzovú olympijskú medailu nestačila na svetovú jednotku. Na antuke v areáli Roland Garros podľahla Poľke Ige Swiatekovej hladko 2:6 a 1:6. Slovenska si však z Paríža odnáša životný úspech a končí na štvrtom mieste.

I. set

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu so Swiatekovou a po brejku v tretej hre sa ujala vedenia 2:1. Svetová jednotka však v ďalších minútach získala päť gemov za sebou a prvý set sa stal jej korisťou.

Schmiedlová prelomila v prvom sete podanie Poľky Swiatekovej:

Slovenka sa snažila hrať aktívne a umiestňovať loptičky do rohov dvorca, no vo výmenách robila priveľa nevynútených chýb. Swiateková bola v úvodnom dejstve stopercentná pri využívaní brejkbalov.

Pozrite si koniec prvého setu:

II. set

V druhom sete Poľka odskočila Schmiedlovej na 4:1 a prvý vzájomný zápas s najlepšou slovenskou singlistkou už dotiahla do úspešného konca.

Schmiedlová si v druhom sete udržala svoje podanie krásnou výmenou:

V siedmom geme premenila prvý mečbal a získala bronzovú medailu. Napravila si tak chuť po prekvapujúcej semifinálovej prehre s Číňankou Čchin-wen Čeng. Schmiedlová vyhrala v Paríži štyri zápasy, pričom získala cenné skalpy Talianky Jasmine Paoliniovej i Češky Barbory Krejčíkovej.

Pozrite si záver zápasu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport