Na hlavný obsah

Sklamaný Grigar po finálovej jazde: Olympijské zlato som zahodil na jednej chybe (video)

Jakub Grigar obsadil vo finále K1 šieste miesto.

Sklamaný Grigar po finálovej jazde: Olympijské zlato som zahodil na jednej chybe (video)
Na snímke slovenský vodný slalomár Jakub Grigar. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar neobhájil striebro z Tokia a na OH 2024 v Paríži obsadil v K1 konečné šieste miesto, z ktorého v cieli neskrýval sklamanie.

„Človek by chcel byť pozitívny, ale v tomto momente je to sklamanie. Myslím si, že jazda šla celá podľa predstáv, šlo to lepšie ako v tréningoch. Potom prišla jedna hlúpa chyba, kde som si neustrážil špicu a dal si ju možno trocha nižšie alebo dal zlý náklon, neviem. Obrovský valec, ktorý ma chytal celú dobu ma zrazu nechytil a medaila alebo olympijské zlato je zahodené na jednej chybe,“ okomentoval svoju jazdu smutný Grigar.

Pozrite si finálovú jazdu Jakuba Grigara na OH 2024:

Dvadsaťsedemročný pretekár prešiel finálovú trať bez penalizácie, no zaváhal pred protivodnou bránkou číslo štrnásť, čo ho stálo dôležité sekundy. Od zisku cenného kovu ho napokon delilo 1,34 sekundy.

„Bohužiaľ, jazdíme šport, ktorý sa nejde na výkony, ale na meranie času v cieli. Tá jedna chyba z toho robí zlý výkon. To ma strašne mrzí. Aj napriek všetkým prekážkam, ktoré sme zažili v príprave si myslím, že som bol pripravený dobre a zvládal to fyzicky, technicky aj mentálne. Milisekunda nepozornosti spravila šieste miesto,“ pokračoval rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý na zlatého Taliana Giovanniho De Gennara stratil 1,99 sekundy.

Vlajkonosič slovenskej výpravy na otváracom ceremoniáli sa na trať vydal ako ôsmy v poradí. Na štarte pôsobil pohodovým dojmom a dokonca rozdával aj úsmevy do kamery.

„Mentálne som bol na tom na štarte veľmi dobre. Ani som nevnímal časy ostatných pretekárov. Veľmi som sa tešil na jazdu a celé si to užíval. Strašne ma mrzí, že som preteky prehral,“ uzavrel v rozhovore pre STVR účastník troch olympských hier Grigar.

Pozrite si celý rozhovor s Jakubom Grigarom po jeho finálovej jazde:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport