Na hlavný obsah

Dánski hádzanári získali druhé zlato v histórii, vo finále olympijského turnaja zdolali Nemcov

Bronz získali Španieli.

Dánski hádzanári získali druhé zlato v histórii, vo finále olympijského turnaja zdolali Nemcov
Finálový zápas hádzanej medzi Dánskom a Nemeckom. Foto: TASR/AP

Hádzanári Dánska získali druhýkrát v histórii olympijské zlato. Sérioví majstri sveta v nedeľňajšom finálovom stretnutí v Paríži zdolali Nemecko 39:26. Severania napodobnili pod piatimi kruhmi triumf z Ria de Janeiro v roku 2016.

Dáni si vypracovali v 12. minúte už päťgólový náskok, na čo museli Nemci reagovať oddychovým časom. Ani ten však nedokázal zastaviť ich rozbehnutých súperov. Nemci nevedeli v útoku nájsť recept na defenzívu súpera a v prvom dejstve premenili 12 z 20 striel.

Vyššiu efektivitu mali úradujúci svetoví šampióni z Dánska, ktorí sa strelecky presadili až 21-krát a po úvodnej časti viedli rozdielom deviatich gólov. Pri chuti boli najmä Pytlick, Gidsel a Lauge, všetci so štyrmi zásahmi.

Nemci boli v mimoriadne náročnej pozícii zvrátiť nepriaznivý vývoj ich prvého finále od roku 2004. Výborne organizovaní Dáni však nedopustili drámu a duel pohodlne doviedli do zdarného konca. Najviac sa blysol Gidsel, ktorý pridal ďalších sedem presných zásahov a s 11 gólmi bol najlepším strelcom duelu.

Bronzové medaily získali hádzanári Španielska. V súboji o tretiu priečku vyhrali nad Slovinskom 23:22 a zopakovali tak umiestnenie z predchádzajúcich hier v Tokiu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport