Na hlavný obsah

Obhajca striebra Jakub Grigar postúpil do finále K1 a opäť zabojuje o medailu

Boj o medaily je naplánovaný na štvrtok o 17.30 h.

Obhajca striebra Jakub Grigar postúpil do finále K1 a opäť zabojuje o medailu
Na snímke slovenský vodný slalomár Jakub Grigar na trati počas semifinále v kategórii K1. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar postúpil na OH v Paríži do finále K1. Obhajca striebra si v semifinále pripísal dve trestné sekundy a obsadil piate miesto časom 92 sekúnd. Dostal sa tak medzi elitnú dvanástku. Za najrýchlejším Britom Josephom Clarkom zaostal o 2,49 s. Boj o medaily bol na programe od 17.30 h.

Grigar odštartoval ako dvanásty a aj keď mal problémy na druhej bránke, bol v úvode dovtedy najrýchlejší. Strednú pasáž zvládol dobre, no zaznamenal dotyk na šestnástke. V závere kontroloval jazdu a už po dojazde do cieľa bolo jasné, že mu finále neunikne.

Pozrite si semifinálovú jazdu Jakuba Grigara:

Rozhodcovia ešte skúmali prejazd slovenského reprezentanta cez niektorú bránu, ale nakoniec mu nepribudla ďalšia penalizácia.

Vlajkonosič slovenskej výpravy sa do semifinále prebojoval z utorňajšej (30. 7.) kvalifikácie z deviateho miesta. V prvej z dvoch jázd bol bezchybný a mal čas 87,10 sekundy. V druhej jazde si pripísal dve trestné sekundy (91,80 s).

Zlato z Tokia v K1 obhajuje Jiří Prskavec. Čech získal pod piatimi kruhmi v rovnakej disciplíne aj bronz, keď bol pred ôsmimi rokmi v Rio de Janeiro tretí. V semifinále skončil šiesty o 3,02 sekundy za Clarkom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport