Na hlavný obsah

Finále z toho nebude, Schmiedlová prehrala v semifinále s Chorvátkou Vekičovou (záznam zápasu)

Slovensko v ére samostatnosti ešte nezískalo tenisovú medailu.

Finále z toho nebude, Schmiedlová prehrala v semifinále s Chorvátkou Vekičovou (záznam zápasu)

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila do finále na OH 2024 a v Paríži bude hrať o tretie miesto. V štvrtkovom (1. 8.) semifinále podľahla Chorvátke Donne Vekičovej v dvoch setoch 6:4 a 6:0. Súperkou Schmiedlovej v boji o bronz bude v piatok (2. 8.) svetová jednotka Poľka Iga Swiateková.

Pozrite si príchod Anny Karolíny Schmiedlovej na kurt:

I. set

Zápas začala na podaní slovenská reprezentantka. V prvom geme musela ísť až trikrát cez druhé podanie, ale servis si udržala a súperke dovolila uhrať len jeden fiftín. Schmiedlová hneď v prvom geme trafila eso.

Aj Vekičová si svoj prvý servis udržala. Schmiedlová však pri druhej výmene ukázala skvelý pohyb, keď dobehla a na fiftín vo svoj prospech premenila skrátenie Vekičovej.

Tretí gem šiel na stranu Schmiedlovej:

Pozrite si parádny lob v podaní Schmiedlovej:

Ako prvá prišla k brejkbalu Vekičová, ktorá ho aj využila a ujala sa vedenia 3:2. Chorvátka brejk následne potvrdila – 4:2. Vekičová neskôr potvrdila svoje vedenie na 5:3 a Schmiedlová šla podávať na udržanie sa v prvom sete, čo sa jej aj podarilo. Vekičová však svoj servis nepustila a aj vďaka dvom esám si pripísala prvý set.

II. set

Aj druhý set začala na podaní Schmiedlová, Vekičová sa hneď dostala k trom brejkbalom, ktoré aj využila. Druhýkrát v zápase vzala Slovenke podanie a ujala sa vedenia 1:0. Slovenka jej na záver gemu pomohla aj dvojchybou. Vekičová napokon prekráčala setom suverénne a Schmiedlovej v ňom nedovolila uhrať ani gem.

Pozrite si záver druhého setu:

Pred zápasom

Obe tenistky na ceste do semifinále stratili len jeden set. V minulosti si sily zmerali len jedenkrát. Na tvrdom povrchu v Luxembursku bola vtedy v prvom kole úspešnejšia Chorvátka, ktorá triumfovala jasne 6:0 a 6:1.

Schmiedlová v úvodnom kole vyradila 34. hráčku sveta Britku Katie Boulterovú. V druhom kole poslala domov štrnástku turnaja Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú. Následne sa postarala o obrovské prekvapenie, keď v osemfinále po dva a pol hodinovej bitke zdolala piatu hračku rebríčka WTA, finalistku tohtoročného Roland Garros a Wimbledonu Talianku Jasmine Paoliniovú. Na jej rakete skončila vo štvrťfinále víťazka tohtoročného Wimbledonu Češka Barbora Krejčíková.

Vekičová prišla na OH v sľubnej forme ako semifinalistka tohtoročného Wimbledonu. Pod piatimi kruhmi zdolala v prvom kole svetovú 65-ku Talianku Luciu Bronzettiovú. V druhom kole prešla cez Kanaďanku Biancu Andreescuovú. V osemfinále po výhre, ktorá obletela svet, domov poslala svetovú dvojku Američanku Coco Gauffovú. Najväčší bez jednej minúty trojhodinový boj zviedla vo štvrťfinále s Ukrajinkou Martou Kosťukovou, ktorú vyradila až po troch setoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport