Na hlavný obsah

Na Tehelné pole príde Manchester City aj AC Miláno: Slovan spoznal svojich súperov v Lige majstrov

Slovan odohrá štyri zápasy doma a štyri vonku.

Na Tehelné pole príde Manchester City aj AC Miláno: Slovan spoznal svojich súperov v Lige majstrov
Tigran Barseghjan z ŠK Slovan Bratislava (tretí zľava) sa teší po góle. Foto: Foto: SITA/Milan Ilík

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava spoznali svojich súperov v hlavnej fáze Ligy majstrov v sezóne 2024/2025. Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. si v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži zmerajú sily s gigantmi ako Manchester City (doma), Bayern Mníchov (vonku), Atlético Madrid (vonku) a AC Miláno (doma).

Ďalej ich čakajú aj zápasy s Dinamom Záhreb (doma), Celticom (vonku), VfB Stuttgartom (doma) a Gironou (vonku). Rozhodol o tom štvrtkový (29. 8.) žreb v Monte Carle. Prvý zápas odohrajú „belasí“ 17., 18. alebo 19. septembra.

V hlavnom meste sa predstavia zvučné mená

Slovenský majster sa nachádzal vo štvrtom výkonnostnom koši. Z prvého koša mu vyžrebovali Manchester City a Bayern Mníchov. Z druhého koša dostal Atlético Madrid a AC Miláno a z tretieho GNK Dinamo Záhreb a Celtic. Zo štvrtého koša mu vylosovali VfB Stuttgart a Girona FC.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa si postup do najprestížnejšej európskej súťaže vybojovali cez prvé predkolo. V ňom zdolali severomacedónsky tím FK Struga po výsledkoch 4:2 a 2:1. Slovinský NK Celje vyradili po remíze 1:1 a triumfe 5:0 a v treťom predkole prešli cez cyperský APOEL 2:0 a 0:0.

V play-off uhrali v prvom stretnutí na pôde FC Midtjylland remízu 1:1 a v stredu (28. 8.) po obdivuhodnom výkone zvíťazili nad týmto súperom na Tehelnom poli 3:2.

Slovan sa stal štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze. Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkovala MŠK Žilina. Predtým sa podarilo preniknúť medzi elitu 1. FC Košice a Artmedii Petržalka.

Liga majstrov s novým formátom

Slovanisti postúpili do hlavnej fázy Ligy majstrov prvýkrát v histórii, práve v sezóne, keď sa po dlhých rokoch zmenil formát súťaže. Prestížna Liga majstrov bude mať po novom až 36 účastníkov, teda o štyroch viac ako v minulosti.

Mužstvá už nebudú rozdelené do štvorčlenných skupín, ale budú súčasťou jednej veľkej skupiny. Tímy v nej dokopy odohrajú osem duelov (štyri doma a štyri vonku), o dva viac ako počas starého formátu.

Prvých osem celkov potom postúpi priamo do osemfinále, tímy na deviatom až 24. mieste budú hrať play-off o osemfinále. Pre ostatné tímy sa púť pohárovou Európou skončí a nebudú hrať ani Európsku ligu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport