Na hlavný obsah

STVR prinesie divákom vysielanie z paralympijských hier v Paríži. Začne sa otváracím ceremoniálom

Odvysiela ho :ŠPORT a Rádio Slovensko.

STVR prinesie divákom vysielanie z paralympijských hier v Paríži. Začne sa otváracím ceremoniálom
Olympijské kruhy v Paríži. Foto: TASR//AP

V stredu 28. augusta pokračuje projekt olympiády v Paríži otváracím ceremoniálom paralympijských hier. Slovenská televízia a rozhlas ponúkne divákom už tradične televízne a rozhlasové vysielanie počas celého trvania paralympiády. Bude ho možné sledovať na televíznom okruhu :Šport a vo vysielaní Rádia Slovensko.  

Po mimoriadne sledovanej olympiáde pokračuje športový sviatok v Paríži aj paralympijskými hrami. Diváci a poslucháči budú môcť sledovať cestu slovenských paralympionikov exkluzívne vo vysielaní Slovenskej televízie a rozhlasu.

„Po náročnom, ale divácky veľmi úspešnom vysielaní letnej olympiády sa tešíme aj na paralympiádu. V nej má Slovensko šancu zlepšiť svoju medailovú bilanciu z Paríža. Divákom ponúkneme počas paralympijského súťaženia rekordné množstvo priamych prenosov a živého vysielania,“ hovorí Pavol Gašpar, poverený vedením Sekcie športu.  

Paralympijský program odvysiela Slovenská televízia výhradne na programovej službe :Šport. „Na :Športe budeme sledovať paralympijské súťaže denne počas celého trvania podujatia od otváracieho ceremoniálu 28. augusta až do 8. septembra, kedy divákom o 20.30 h ponúkneme naživo záverečný ceremoniál. Našou prioritou sú najmä súťaže so slovenským zastúpením, v ktorých máme šance na medailové umiestnenie,“ približuje Pavol Gašpar. „Divákom ponúkneme priame prenosy z dráhovej a cestnej paracyklistiky, parastolného tenisu, športovej parastreľby, lukostreľby či atletiky.“ 

Špeciálne formáty a Športové štúdiá

Program bude doplnený aj o špeciálne formáty. Diváci sa môžu tešiť na Športové štúdiá, ktoré sa budú primárne venovať slovenskej reprezentácii v Paríži a vznikajú v úzkej spolupráci Slovenskej televízie so Slovenským paralympijským výborom

„Chcem oceniť a poďakovať, že nové poverené vedenie Slovenskej televízie a rozhlasu sa rozhodlo aj pre projekt paralympijských hier a k účasti slovenských paralympionikov na týchto hrách urobiť čo najviac pre priblíženie diania divákom a poslucháčom. Medzinárodný paralympijský výbor spustil kampaň s názvom „Not Playing Games“. Tá apeluje na správny prístup médií pri komunikácii k otázkam a problémom ľudí so zdravotným znevýhodnením. Chce dosiahnuť, aby sa mediálna pozornosť venovala najmä výkonom športovcov a nie ich znevýhodneniu. SPV komunikuje tento projekt pod názvom NEZLOMNÍ, čo plne vystihuje tento zámer Medzinárodného paralympijského výboru. Som veľmi rád, že Slovenská televízia a rozhlas nám v tom pomôže a bude počas paralympiády okrem ceremoniálov a priamych prenosov vysielať po prvýkrát v histórii aj štúdiá. Rádio Slovensko bude tiež v dejisku hier v Paríži mapovať všetko podstatné, vrátane výkonov našich športovcov, a podporí ich aj pesničkou NEZLOMNÍ,“ hovorí predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš. 

Spravodajský formát paralympiády

Vyslovene spravodajským formátom bude Paralympiáda 2024, kde diváci dostanú informačný súhrn aj zo športov, z ktorých nebude možné odvysielať priame prenosy.  

Komentátorskú zostavu tvoria Vladimír Genda, Stanislav Ščepán, Patrik Mitas, Martin Pohanič, Michal Jantoška, Martin Bruňanský a Tomáš Košec. Najmä slovenským športovcom sa bude priamo v dejisku venovať reportér Slovenskej televízie Matúš Macháč a z Bratislavy bude paralympiádu sledovať redaktor Andrej Bartalos.

Hlavnými tvárami paralympijského vysielania z bratislavské štúdia budú osvedčení moderátori Oľga Konečná a Tomáš Kotlárik. V štúdiových vstupoch sa budú moderátori spájať naživo s našimi reprezentantmi, trénermi a inými členmi slovenskej paralympijskej výpravy.  

Paralympijské hry v Paríži budú výrazne rezonovať aj vo vysielaní Rádia Slovensko. Priamo z dejiska sa bude poslucháčom s aktuálnymi informáciami hlásiť redaktorka Svetlana Barátová. Rozhlasoví tím bude vo vysielaní mapovať predovšetkým výkony a medailové úspechy slovenských reprezentantov.

Nebudú chýbať živé vstupy v spravodajstve i v prúdovom  vysielaní.  Rádio Slovensko ponúkne poslucháčom aj exkluzívne rozhovory, či tematické publicistické materiály. Sumár každého súťažného dňa sprostredkuje divákom večerný Športžurnál.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport