Na hlavný obsah

Taylor Swift sa vyjadrila k zrušeniu koncertov vo Viedni: Vďaka úradom sme smútili po koncertoch, nie po životoch

Americká speváčka sa vyjadrila po dvoch týždňoch mlčania.

Taylor Swift sa vyjadrila k zrušeniu koncertov vo Viedni: Vďaka úradom sme smútili po koncertoch, nie po životoch
Taylor Swift počas koncertu v Londýne. Foto: TASR/AP

Americká popová speváčka Taylor Swift v stredu (21. 8.) prerušila svoje mlčanie a vyjadrila sa k zrušeniu troch svojich koncertov vo Viedni pre hrozbu samovražedného útoku. V statuse na platforme Instagram speváčka uviedla, že ju celá táto situácia naplnila pocitmi „strachu“ i „viny“, pretože na predstavenia plánovalo prísť „tak veľa ľudí“.

Ako pripomenula agentúra AFP, koncerty vo Viedni mali byť súčasťou európskej časti turné Eras Tour. Zrušili ich po tom, čo rakúske úrady varovali pred teroristickým sprisahaním sympatizantov ozbrojenej skupiny Islamský štát. Polícia v súvislosti s tým zadržala troch podozrivých.

Hlavný podozrivý, 19-ročný Rakúšan so severomacedónskymi koreňmi, sa podľa šéfa rakúskej domácej spravodajskej služby (DSN) Omara Haijawiho-Pirchnera údajne priznal. Povedal, že mal v úmysle vykonať útok s použitím výbušnín a nožov.

V stredajšom príspevku na sociálnych sieťach sa Taylor Swift poďakovala aj príslušným úradom, pretože „vďaka nim sme smútili po (neuskutočnených) koncertoch, a nie po životoch“. Dodala, že ju potešila „láska a jednota“, ktorú „videla na fanúšikoch“.

Európska časť vypredaného turné Taylor Swift sa začala v máji v Paríži, následne pokračovala vo Švédsku, Portugalsku, Španielsku, Británii, Írsku, Holandsku, Švajčiarsku, Taliansku, Nemecku a Poľsku. V utorok sa turné uzavrelo piatimi vystúpeniami na londýnskom štadióne Wembley.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet