Na hlavný obsah

Tim Walz počas zjazdu demokratov oficiálne prijal nomináciu na viceprezidenta USA

Walza si ako svojho volebného partnera vybrala Kamala Harrisová.

Tim Walz počas zjazdu demokratov oficiálne prijal nomináciu na viceprezidenta USA
Tim Walz počas zjazdu demokratov. Foto: TASR/AP

Guvernér Minnesoty Tim Walz na zjazde Demokratickej strany v Chicagu oficiálne prijal nomináciu na viceprezidenta do nadchádzajúceho prezidentského hlasovania v Spojených štátoch.

Ako svojho volebného partnera si ho vybrala Kamala Harrisová, súčasná americká viceprezidentka a kandidátka demokratov na hlavu štátu.

„Je pre mňa cťou prijať vašu nomináciu na viceprezidenta Spojených štátov,“ povedal Walz spolustraníkom. V ďakovnom prejave, ktorý stanica CNN označila za najväčší vo Walzovej kariére, sa bývalý vojak a pedagóg venoval svojim koreňom. Načrtol, čo môžu Američania očakávať od Kamaly Harrisovej v prípade, že si ju v novembri zvolia do čela krajiny.

„Toto je tá časť – vystrihnite to a pošlite to svojim nerozhodnutým príbuzným,“ povedal Walz na úvod. Harrisová sa podľa neho bude usilovať o zníženie daní pre strednú triedu alebo sprístupnenie vlastného bývania a postaví sa farmaceutickým spoločnostiam.

„Nech už ste ktokoľvek, Kamala Harrisová bude bojovať za vašu slobodu žiť taký život, aký chcete,“ dodal Walz.

Harrisová s Walzom budú vo voľbách stáť proti republikánskym kandidátom exprezidentovi Donaldovi Trumpovi a jeho potenciálnemu viceprezidentovi J. D. Vanceovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet