Na hlavný obsah

Tragédia na Oravskej priehrade: Z vodnej nádrže sa nevynoril 69-ročný muž

Stalo sa to približne 20 metrov od brehu pláže.

Tragédia na Oravskej priehrade: Z vodnej nádrže sa nevynoril 69-ročný muž
Potápači na Oravskej priehrade. Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V utorok (13. 8.) vo večerných hodinách sa spod hladiny vodnej nádrže Oravská priehrada nevynoril 69-ročný muž. Tragédia sa stala približne 20 metrov od brehu pláže medzi Ústim nad Priehradou a priehradným múrom Oravskej priehrady. V stredu (14. 8.) o tom informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

Pri udalosti zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči, na mieste ich čakali svedkovia udalosti. V tom čase sa tam už nachádzala posádka Záchrannej zdravotnej služby a polícia.

„Hasiči sa pomocou člna previezli na miesto zatopenia muža približne 15 až 25 metrov od brehu. Následne prehľadávali priestor od miesta zatopenia až po zátoku, ktorá bola po prúde vzdialená 100 metrov,“ priblížila hovorkyňa hasičov.

Po príchode potápačskej skupiny zo Záchrannej brigády HaZZ miesto zásahu odovzdali jej veliteľovi. Jednotka spustila na hladinu čln a preplavila sa k miestu udalosti pri priehradnom múre.

„Potápači pátrali pomocou signálneho lana a navádzača v hĺbke do siedmich metrov. Po 40 minútach sa telo nezvestného podarilo dohľadať a pomocou prepravného vaku dopraviť na breh,“ konkretizovala Pohanková Zahatlanová.

Privolaná obhliadajúca lekárka vylúčila cudzie zavinenie. Pre určenie presnej príčiny smrti však nariadila pitvu.

V súvislosti s prípadom začal poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny