Na hlavný obsah

Trnava predviedla v druhom polčase famózny výkon a do odvety si nesie dvojgólový náskok

Futbalisti Trnavy zvíťazili nad Krakovom.

Trnava predviedla v druhom polčase famózny výkon a do odvety si nesie dvojgólový náskok
Na snímke druhý vpravo hráč Trnavy Michal Ďuriš strieľa gól počas prvého zápasu 3. predkola Európskej konferenčnej ligy. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalisti FC Spartak Trnava zvíťazili v úvodnom zápase 3. predkola Európskej konferenčnej ligy nad Wislou Krakov 3:1. Slovenský zástupca po prehratom prvom polčase otočil skóre zásluhou dvoch gólov Michala Ďuriša, raz sa presadil Philip Azango. Vytvoril si tak solídnu pozíciu pred odvetou, ktorá sa hrá v Poľsku vo štvrtok 15. augusta o 20.30 h.

 V prípade postupu nastúpi Spartak v play off proti neúspešnému zo súboja 3. predkola Európskej ligy FK Molde – Cercle Bruggy. Bližšie ku konfrontácii so zverencami Michala Gašparíka je belgický tím, ktorý prehral v Nórsku 0:3.

Spartak mohol ísť hneď v úvode do vedenia, ale nariadenú jedenástku po ruke Biedrzyckého hlavný rozhodca Karabajev pre predchádzajúci faul Ahla odvolal, k čomu mu pomohla aj intervencia VAR-u.

V 19. minúte sa po centri Holíka oprel do lopty Mikovič, brankár Broda si však zastal svoje miesto. Na opačnej strane si pred pokutovým územím dobre spracoval loptu Carbo a jeho projektil tesne minul pravú žrď spartakovskej brány.

Pozrite si gól, ktorý pristál v bránke Trnavy:

Medzi mužstvami nebolo cítiť rozdiel, hoci Wisla účinkuje doma až v druhej lige. Naopak, jej hráčom sa v 26. minúte podarilo otvoriť skóre. Kardinálnej chyby sa dopustil Ahl, ktorého nepresnú spätnú prihrávku zachytil Baena a po jeho akcii ďalší Španiel Rodado skóroval do prázdnej brány – 0:1.

Spartak podal v prvom polčase mdlý výkon, nevytvoril si jedinú gólovom zaváňajúc šancu. Blížil sa k nej pokus Bainoviča v 44. minúte, no Broda dobre zasiahol a vytlačil loptu na roh.

Chybu hostí potrestal Ďuriš

Obraz hry sa trnavský tréner snažil zmeniť zaradením Picha a Procházku do druhého dejstva. Domácim pomohlo rýchle vyrovnanie, v 47. minúte sa po Azangovej akcii dostala lopta na kraji šestnástky k Ďurišovi a ten strelou z otočky potvrdil kanoniersky inštinkt – 1:1. „Andeli“ dostali krídla a v 60. minúte otočili skóre zásluhou Azanga.

Nigérijčan dosledoval akciu Procházku s Ďurišom a parádnym volejom rozburácal tribúny – 2:1. O chvíľu mohlo byť vyrovnané, na zadnej žrdi dostal veľa priestoru Rodado, súpera zachránila pravá žrď.

Inak však Trnavčania dominovali a ďalšiu chybu v obrane hostí potrestal v 68. minúte Ďuriš, ktorý sa rutinérsky presadil po centri Mikoviča – 3:1. Po treťom góle Spartak ubral nohu z plynu a nechal tvoriť Wislu, ktorá však v náznakoch šancí nemala presnú mušku. Naopak, na 4:1 mohol zvýšiť Mikovič, ktorý v nastavenom čase utešenou strelou napálil loptu do brvna.

Trnava otočila skóre, pozrite si góly, ktoré inkasoval Krakov:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport