Na hlavný obsah

VIDEO: V Brazílii sa zrútilo lietadlo s desiatkami ľudí na palube, nikto neprežil

Lietadlo sa zrútilo po hodine a pol letu.

Pád lietadla s 62 osobami na palube v brazílskom štáte Sao Paulo v piatok (9. 8.) nikto neprežil. Podľa stanice CNN Brasil to uviedli miestne úrady. K informácii sa zatiaľ nevyjadrila letecká spoločnosť Voepass Linhas Aéreas, ktorá stroj ATR-72 prevádzkovala. Na miesto, kam sa lietadlo zrútilo, dorazili záchranári, hasiči a polícia.

Podľa stanice CNN Lietadlo spadlo v zástavbe mesta Vinhedo v štáte São Paulo. Na palube cestovalo 58 pasažierov a štyria členovia posádky. Lietadlo sa zrútilo v blízkosti domov, podľa prvých informácií sa však na zemi nikto nezranil.

Informáciu o úmrtí ľudí na palube zrúteného lietadla nepriamo potvrdil aj brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva, ktorý požiadal pri jednej verejnej akcii o minútu ticha na ich pamiatku, uviedol server stanice CNN Brasil. „Zdá sa, že všetci zomreli, a preto žiadam o minútu ticha za obete,“ povedal prezident.

Podľa serveru FlightRadar24 sa lietadlo zrútilo po zhruba hodine a pol letu. Lietadlá európskej výroby ATR-72 môžu na palube prevážať až 70 ľudí a zvyčajne sú využívané pre regionálne spoje.

Pád lietadla si vyžiadal 62 obetí. Zdroj: AP/VALIDATED UGC/Felipe Magalhaes Filho

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet