Na hlavný obsah

V Chorvátsku na mnohých miestach horí, krajinu zasiahli aj ničivé búrky

Dážď požiare nezmiernil.

V Chorvátsku na mnohých miestach horí, krajinu zasiahli aj ničivé búrky
Chorvátsko sužujú požiare. Foto: TASR/AP

Chorvátski hasiči naďalej bojujú s požiarmi v regióne Dalmácia a na iných miestach krajiny. Ani krátky nočný dážď nepomohol výraznejšie zmierniť požiare pri meste Tučepi a neďaleko obce Vinišče v Splitsko-dalmatínskej župe, ktoré boli v sobotu ráno stále aktívne. Informovala o tom agentúra HINA.

Asi stovka hasičov s 30 vozidlami sa snaží uhasiť lesný požiar pri obci Vrsine, ktorý už pohltil 500 hektárov borovicového lesa a nízkeho porastu. Pomáhajú im kolegovia z okolitých regiónov.

Lesný požiar pri mestečku Skradin v Šibenicko-kninskej župe, ktorý vypukol 30. júla, sa medzičasom podarilo dostať pod kontrolu. Plamene pohltili okolo 1700 hektárov borovicového lesa a podrastu. Do hasenia sa zapojilo 115 hasičov s 37 kusmi techniky.

Vo vnútrozemí Chorvátska hasiči po nočných búrkach odstraňovali popadané stromy a konáre a odčerpávali vodu zo zaplavených pozemkov. Búrky zasiahli mestá Koprivnica a Legrad ležiace na severe krajiny, ako aj metropolu Záhreb a Krapinsko-zagorskú župu a Medzimurskú župu na severozápade krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet