Na hlavný obsah

V Lučenci nemá kto vyvážať odpad: Radnica hovorí o krízovej situácii, vývoz prevzala do vlastných rúk

Verejnosť ubezpečuje, že sa nemusí obávať.

V Lučenci nemá kto vyvážať odpad: Radnica hovorí o krízovej situácii, vývoz prevzala do vlastných rúk
Nádoby na odpad v Lučenci. Foto: STVR

Firma, ktorá vyvážala v Lučenci odpad, tam predčasne skončila činnosť. Radnica pripustila, že ide o krízovú situáciu. Vývoz prevzala do vlastných rúk. Verejnosť ubezpečuje, že sa nemusí obávať.

Zber odpadov zastrešovala v Lučenci od minulého roku spoločnosť z Košíc. Mesto sa však na jar rozhodlo odstúpiť od zmluvy s tým, že firma bude vyvážať smeti do konca októbra.

„Spoločnosť Kosit West z dôvodu krokov, ktoré jej reálne znemožnili ďalšie poskytovanie služieb, nemala inú možnosť, ako ukončiť zmluvu k 31. júlu 2024. V tejto súvislosti spoločnosť Kosit West zvažuje právne kroky na ochranu svojich záujmov,“ uviedla hovorkyňa firmy Kosit Slavomíra Brzová.

Téme sa v Správach venoval redaktor Radovan Kondrlík:

Dôvody košická firma odmietla konkretizovať. Samospráva avizuje, že je pripravená na odvoz odpadu.

„Občania sa nemusia obávať, služby sa plynule zabezpečujú naďalej. Mesto Lučenec bude tiež zabezpečovať udržanie čistoty a poriadku okolo kontajnerových stanovíšť a zabezpečovať ich dočisťovanie prostredníctvom svojich koordinátorov,“ priblížila hovorkyňa mesta Lučenec Michaela Baboľová.

Problémy sú v Lučenci dlhší čas

Mesto zamestnalo niekoľko ľudí. Pôvodne pracovali pre košickú spoločnosť. „Poznajú naše územie. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo zazmluvniť domácich chlapov, ktorí robia túto činnosť. Veríme, že táto služba bude kvalitná,“ vysvetlila poslankyňa mestského zastupiteľstva v Lučenci Andrea Moravčíková.

Mestská opozičná poslankyňa upozorňuje, že problémy s komunálnym odpadom sú v Lučenci dlhší čas. Mesto kritiku odmieta. „Vidíme, že sa dvíha vlna nespokojnosti u občanov. Sama sa tomu vôbec nečudujem. Vidím, čo sa v meste deje, v akom stave mesto je,“ povedala poslankyňa mestského zastupiteľstva v Lučenci Renáta Endrödyová.

Radnica v Lučenci v súvislosti s novou situáciou vyzýva obyvateľov na dôslednú separáciu odpadov a zároveň ich prosí o trpezlivosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny