Na hlavný obsah

Tragédia v Nemecku: Zrútenie časti hotela si vyžiadalo najmenej jednu obeť a niekoľko zranených

Nateraz nie je jasné, čo spôsobilo čiastočné zrútenie budovy hotela.

Tragédia v Nemecku: Zrútenie časti hotela si vyžiadalo najmenej jednu obeť a niekoľko zranených
Zrútená časť hotela. Foto: ČTK/Profimedia

V meste Kröv v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko sa v utorok (6. 8.) neskoro večer z neznámych dôvodov zrútila časť hotela. Pod ruinami zahynul najmenej jeden človek a ďalších asi osem zostalo uväznených, informovala v stredu miestna polícia.

Ako spresnila agentúra DPA, na mieste nešťastia zasahujú záchranári a hasiči, ktorým sa s niekoľkými uviaznutými podarilo nadviazať kontakt. Niektorí z nich sú údajne v kritickom stave. Momentálne prebiehajú práce na ich záchranu. Štyroch ľudí vrátane dvojročného dieťaťa sa podarilo záchranárom vyslobodiť

Hasiči z trosiek vytiahli okrem dieťaťa aj dve ženy a muža. Záchranná operácia je mimoriadne náročná vzhľadom na nestabilitu budovy, uviedol hovorca miestneho hasičského zboru Gregor Zehe. Podľa verejnoprávnej televízie SWR je na mieste aj jednotka s pátracími a záchranárskymi psami.

Jedno poschodie budovy sa zrútilo v utorok približne o 23.00 h. Nachádzalo sa v ňom 14 ľudí, piatim sa podarilo dostať z budovy bez zranení, ale ďalších deväť v troskách uviazlo, uviedla polícia.

Televízia SWR uviedla, že hasiči spočiatku nemohli do budovy vstúpiť pre riziko jej úplného zrútenia. Z tohto dôvodu boli evakuované aj susedné domy.

Nateraz nie je jasné, čo spôsobilo čiastočné zrútenie budovy hotela. Záchranné služby boli privolané v utorok neskoro večer. Jeden z očitých svedkov pre SWR uviedol, že v jednej z miestností sa pod ním náhle prepadla podlaha.        

Nemecko

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet