Na hlavný obsah

V Paríži evakuovali Eiffelovu vežu, liezol po nej neznámy polonahý muž

Polícia muža zadržala.

V Paríži evakuovali Eiffelovu vežu, liezol po nej neznámy polonahý muž
Bezpečnostné zložky ohradili areál v blízkosti Eiffelovej veže. Foto: TASR/AP

Francúzske bezpečnostné zložky evakuovali Eiffelovu vežu a jej okolie po tom, ako niekoľko hodín pred nedeľňajším (11. 8.) záverečným ceremoniálom olympijských hier videli liezť muža bez trička na parížsku dominantu.

Incident sa odohral v nedeľu poobede. Zatiaľ nie je jasné, kde začal svoj výstup, ale videli ho nad olympijskými kruhmi tesne nad prvou vyhliadkovou plošinou 330 metrov vysokej pamiatky.

Polícia vyprevadila návštevníkov z okolia veže približne o 15.00 h. Niekoľkým ľuďom, ktorí zostali na druhom poschodí, umožnili odísť asi o 30 minút neskôr. Podľa francúzskej televízie BFMTV muža neskôr zadržali.

Na sociálnych sieťach sa čoskoro objavili zábery lezca, ktorý v jednom videu hovorí po anglicky prizerajúcim: „Hrozené teplo, čo?“

Záverečný ceremoniál bol na programe od 21.00 h na štadióne Stade de France vo štvrti Saint-Denis ďaleko od Eiffelovej veže.

V nedeľu dozeralo na bezpečnosť v Paríži približne 30-tisíc policajtov a francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin uviedol, že tritisíc príslušníkov bezpečnostných zložiek bude v okolí štadióna. Informovala agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet